I nya podcasten Killer Mindset berättar Anders Bagge om Wellobe.
I nya podcasten Killer Mindset berättar Anders Bagge om Wellobe. Foto: Pontus Orre/PRIVAT/Marcus Järvinen.

Anders Bagge: Jag vill leva länge!

När vi träffade honom var han i ett stort behov av förändring.
Idag är han både friskare, starkare och gladare.
– Planen nu är att leva efter Wellobe-tänket, säger Anders Bagge i nya podcasten Killer Mindset.

Testa samma metod som Anders Bagge

Sommaren 2020 gick TV-profilen Anders Bagge med i Wellobe*. Då fanns det många anledningar att se hur mycket bättre han kunde må. Han hade jojobantat många år, men letade fortfarande efter ett koncept som kunde fungera i hans vardag. Nu berättar han om sin hälsoresa i nya podcasten Killer Mindset, vars frontfigur är träningsexperten Mårten Nylén, som var en av Anders coacher i webb-TV-serien ”Be well med Wellobe”. Och resultatet? Minus 18 kilo och 21 centimeter i midjan – trots att huvudsyftet aldrig var att gå ner i vikt.
– Huvudmålet var att bli starkare, gladare och friskare – vilket jag är nu. Att gå ner i vikt var bara en bonus, men dessutom njöt jag. Det hade jag aldrig trott. Jag trodde att jag skulle vara hungrig hela tiden och behöva träna ihjäl mig, men jag hade fel. Och nu är jag både piggare, mer fokuserad och mer grundad. Jag vill aldrig mer tillbaka. Jag vill leva länge! säger Anders Bagge.

JUST NU: En månad på köpet

”Lite som en sötvattenfisk i saltvatten”

I podden berättar Anders inledningsvis om sin ADHD-diagnos, som han fick först när han var 46. Samtidigt som det hade varit bra att få den tidigare för att förstå sig själv, skulle han inte välja bort den nu. På något sätt har det också blivit hans superkraft.
– Jag måste bara lära mig hantera den, för det är lätt att man blir missförstådd. Man blir ju lite som en sötvattenfisk i saltvatten. Utanför, men fortfarande fisk, förklarar han.
En ADHD-person kan till exempel vakna upp och äta frukost, lunch och middag på en gång. Där har Mårten Nylén och Wellobe varit till stor hjälp. Anders har lärt sig att såväl planera som fördela energiintaget jämnare över dagen – samt att hantera sin överaktivitet genom att lägga energin på fysisk aktivitet.

Viktnedgången bara en bonus

Största utmaningen av ”Be well med Wellobe” var annars att hålla ut hela vägen. Projektet pågick trots allt i 24 veckor och som allt annat i livet blir saker och ting lätt slentrianmässiga efter ett tag. För Anders blev lösningen att jobba en hel del med det mentala och intala sig själv att det bakom varje motgång väntade en belöning.
– Det där tankesättet kan man ju ta med sig i allt man gör. Det har ju inte bara med vikten att göra, utan mer med att jag ville förändra min livsstil i stort. Men med den kom en viktminskning som i mitt fall inte var så dum.

Nå din målvikt – med samma metod

”Jag är nöjd som jag är”

Vilka var de bästa förändringarna då? undrar Ida Tuovinen, Mårtens sidekick i podden.
– Att min livsstilsförändring har fått mig att tänka till. Som yngre hade jag ett extremt träningsfokus ända tills jag blev 22–23 år. Jag både friidrottade, spelade pingis, tennis och fotboll. Ibland allt på samma dag. Men det är lite som Leila Söderholm, motivationsexpert i Wellobe säger: Alla som säger att de älskar att träna ljuger, det är känslan efteråt man gillar. Och det är den jag har behövt jobba med. Å andra sidan är jag rätt nöjd nu som jag är. För om jag gör den här livsstilsförändringen kanske jag kan få leva längre och se vad framtiden kan ge. Och det är ju det viktiga.

Planen är att fortsätta med Wellobe-tänket

Och skillnaden är enorm. Tidigare åt Anders efter hur han mådde. Nu mår han efter hur han äter – så mycket bättre. Han har dessutom höjt sin lägstanivå, vilket måste vara den bästa presenten man kan ge sig själv. Själv säger han att han ”känner sig längre bort från graven” och att han inte kommer att fokusera på vikten mer.
– Det var viktigare i början, men nu när jag har gått ner så mycket redan kan jag istället fokusera på kropp och själ. Jag har känt mig som en fiol utan strängar, men nu kan jag spela fina toner och njuta av tillvaron. Och planen är att fortsätta med Wellobe-tänket, säger han.

Namn: Anders Bagge
Ålder: 53
Familj: Hustrun Johanna och hundarna Ebba, Sonja, Karin, Iris och Selma, och katten Smilla.
Bor: På Färingsö norr om Ekerö i Stockholm
Instagram-konto: @andersbagge1

Dessa verktyg använde Anders Bagge

I 24 veckor testade Anders Bagge Wellobe* och följande funktioner:

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett digitalt medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här