Hristos Adoniadis, från Biggest Loser.
Hristos Adoniadis, från Biggest Loser. Foto: @hristosadoniadis på Instagram.

”Kroppen lyssnar alltid på huvudet”

DEL 2. I första delen i den här artikelserien berättar Hristos om hur det var att se sin lillebror dö, att trösta sig med mat, agera ut sorgen och ilskan på gatan – och gå upp till 156,2 kilo. Andra delen handlar om tiden i Biggest Loser.

Behöver du också hjälp med att gå ner i vikt? Kolla här

Den första intervjun med Hristos slutade med att han just anlänt till Värtahamnen för att gå på casting på TV4 (den kan du läsa här). För även om han fortfarande trodde att det var ett prank fortsatte han spela med, säger han. Och nästa tanke var att det snart skulle komma någon och säga att det var ett missförstånd. Men det gjorde det aldrig. Istället kom en tjej och började ställa frågor:
– Vad tycker du, skulle det här vara intressant för dig att vara med i?
– Öh, i vadå??? tänkte jag bara, men fortsatte låtsas. Allt jag förstod var att det var ett sorts träningsprogram, så jag tänkte fine, jag berättar väl min historia, säger Hristos.

Lovade sin mamma att köra all in

Efteråt började tjejen gråta. Själv ringde Hristos sin mamma, detta kunde bara vara hennes påhitt.
– Hallå, vad har du gjort? sade Hristos.
– Vadå gjort, vad menar du? sade hon.
– Jag fick ett samtal från TV4. Lek inte dum, jag vet att det var du.
Hur det nu än var så lyckades Hristos mamma till slut övertala honom att vara med. Hon sade att det var flera tusen som sökt och att han säkert inte skulle gå vidare ändå. Men OM han gjorde det, sa hon, skulle han lova henne att köra ALL IN. Och det lovade han, eftersom han "ju inte skulle komma med ändå".

JUST NU: En månad på köpet

”Nej, ett tjockisprogram”

Två veckor senare blev Hristos dock kallad på slutcasting med fler intervjuer. Det var först då han fick reda på att TV-programmet var Biggest Loser.
– NEJ, tänkte jag. Ett tjockisprogram. Amerikanska BL var ju något jag själv suttit och garvat till och samtidigt ätit prinsesstårta typ. För själv såg jag inte mig som sådär stor. Ok att jag var lite 'köttig', men inte så fet att jag skulle kvalificera mig till ett sådant program – tyckte jag.

Men efter bara två veckor ringde produktionsledningen upp igen:
– Alltså, vi måste beklaga men nu är det såhär: Du kommer helt enkelt inte ha så mycket tid till dina vänner framöver. Du ska åka till ett slott och träna. Vi skickar en kamera till dig så får du börja med att dokumentera din vardag.
– Wow. När morsan fick höra det började hon gråta av glädje, säger Hristos.

Tankar på att hoppa av

Väl framme vid premiären möttes alla deltagare upp på ett hotell i centrala Stockholm. Och Hristos var nervös:
– Längst in i loungen satt ett gäng tjockisar, men jag vågade först inte gå dit. Tänk om jag gör det och så är det bara ett gäng vanliga hotellgäster...! tänkte jag. Efter en stund kom någon dock och hämtade mig. Och det visade sig att alla var jättesköna.
Efter ett läkarbesök och en natts sömn fick deltagarna ta en buss till Ekolsunds slott. Ända tills dess hade Hristos tankar på att hoppa av, men när han väl såg Biggest Loser-flaggan insåg han att det var försent.
– I samma sekund som vi gick ur bussen började kamerorna dessutom rulla. Och där stod Kristin Kaspersen. 'OMG', tänkte jag då. 'Nu kör vi!' Och till henne sa jag: 'Det är mig du kommer att se som vinnare' varpå hon skrattade och sa: 'Det är bra med självförtroende'.

”I början var det obekvämt”

Även vid första invägningen var Hristos kaxig. Då pekade han på alla och sade att de lika gärna kunde åka hem för att han skulle vinna.
– Det klipptes dock bort sedan, varför vet jag inte. För egen del tänkte jag att 'nu när jag har kommit hit ska jag köra all in, precis som jag lovat morsan'.
Visst, i början var det lite obekvämt att stå där i shorts med kaggen hängandes ut i vädret framför alla kameror. 'Filmar de från en bra vinkel eller se jag extra fet ut nu?' kunde jag tänka. 'Man har ju hört att kameran lägger på några extra kilon, så hur kommer jag se ut nu? Å andra sidan är ju alla feta och är här för samma sak.'

Peppade sig med Disney-låtar

Sedan fick Hristos inflammation både i benhinnor, vader och hälsenor. Men när läkaren sade till honom att vila svarade han med att fråga om han visste var de var någonstans.

– Svårast var annars just det: Att ställa om tänket. För jag var trots allt bekväm med min tjockis-livsstil. Nu skulle jag upp klockan fyra på morgnarna för att träna i två timmar, vila i 10 minuter, träna två timmar till – och så vidare. Samma rörelser timme efter timme. Där peppade jag och Sarah Forsberg varran: Hon kopplade in sin iPod med Disney-låtar som vi sjöng med i, bara för att tänka på något annat. Vi hade ju vare sig telefoner eller datorer utan kunde bara stirra in i väggen. Där satt en tavla med uppskuren kiwi med kärnor i som jag räknade om och om igen. Jag minns det än idag, det var 730 stycken.

Tränade sex timmar om dagen

Men allt jobb lönade sig. Redan vid andra invägningen hade Hristos gått ner 14,9 kilo. Visserligen såg han ingen skillnad själv, eftersom alla speglar på slottet var borttagna. Däremot kände han sig betydligt smalare, säger han.

– Något annat hade varit konstigt, för från att ha suttit två dagar innan med en kebabrulle framför TV:n och en till väntande på bordet, hade jag trots allt övergått till att istället stå på en crosstrainer sex timmar i sträck om dagen.

”No pain, no gain”

Och visst, när Hristos väl låg där på sängen i slottet på kvällen var det en skitskön känsla, säger han. Men sedan mindes han att han skulle upp och göra samma sak nästa dag igen. I flera månader. Och det var tufft, hela den mentala biten. Men det var bara att köra ändå.
– No pain, no gain. Den inställningen hade jag hela tiden och har fortfarande. Det är därför jag använder #viljaavstål. Din kropp kommer alltid lyssna på vad ditt huvud vill. Så låt ditt huvud styra. Vill du det här och låter det göra ont nu, låter du svetten, blodet och smärtan komma nu, så kommer du nå ditt mål. Och då kan du vila sedan.

FORTSÄTTNING FÖLJER: I Hristos nästa intervju kan du läsa om hur det var att faktiskt komma med i "Biggest Loser" och hur han gjorde för att gå ner 79 kilo på 4,5 månad.
Vill du ha mer pepp på din viktresa? Bli medlem här

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här