Gå ner i vikt hållbart. Lär dig hur och vad du behöver äta.
Gå ner i vikt hållbart. Lär dig hur och vad du behöver äta. Foto: Unsplash.

Gå ner i vikt hållbart – så gör du

Vill du gå ner i vikt på ett hållbart och hälsosamt sätt?
Då är Wellobe tjänsten för dig som vill sikta på en hållbar viktnedgång.
Som medlem lär dig hur du ska äta för att förändra din livsstil på lång sikt.

Hur ska man göra för att gå ner i vikt på ett hållbart sätt? Tja, att veta hur mycket man ska äta och hur man ska fördela kolhydrater, protein och fett är inte lätt. Det är dock grundläggande om du vill gå ner i vikt och hålla din nya vikt – eller bara leva mer hälsosamt på ett hållbart sätt.

Ett både ostnadseffektivt och enkelt verktyg är den digitala tjänsten Wellobe.

Här får du tillgång till verktyg och kunskap om näringslära, gemenskap, träningsprogram och tips och råd på vägen från välkända experter. Du kan till exempel ställa frågor direkt till Wellobes dietist Josefine Jonasson varje tisdag.

Nå din målvikt med oss!

Lär dig äta rätt – för ett hållbart resultat

Som medlem får du ett eget kostprogram som ger dig ett visst antal kalorier varje dag. Det finns inga förbud utan du väljer själv vad du vill äta, så länge du håller dig inom den kalorimängd som programmet ger dig.

Du loggar allt du äter enkelt direkt i Wellobe’s mobilapp (eller på webben) i det som är det viktigaste verktyget i tjänsten – loggboken. Genom den kunskap du får när du loggar allt du äter kommer du snabbt att lära dig vilken mat som ger dig rätt mättnad och håller dig pigg och glad. I appen får du också riktlinjer om hur mycket fett, proteiner och kolhydrater du bör äta varje dag.

Eftersom långsiktigt hälsa även bygger på att vi rör oss varje dag så kan du enkelt se hur många steg du tagit under dagen genom att koppla ihop appen med din telefon. Du kan även logga din träning och se hur mycket kalorier du gör av med på ditt träningspass.

Få nya riktlinjer när du når ditt mål

För att din viktnedgång ska bli hållbar kommer du även få nya riktlinjer när du når ditt mål. För att du ska lära dig att förhålla dig till hur du ska göra för att hålla den nya vikten när du inte längre ska äta mindre för att skapa ett energiunderskott.

Scanna dina livsmedel och skapa egna recept

I tjänsten får du tillgång till en stor receptbank med tusentals näringsberäknade recept. Du kan också sätta ihop egna recept och enkelt och snabbt få reda på hur mycket kalorier det finns i din middag. Det är också ett bra sätt att kontrollera hur mycket dina favoriträtter innehåller – och hur val av olika livsmedel påverkar näringsberäkningen.

Om du använder appen kan du ta hjälp av den smarta livsmedelsscannern. Bara att rikta den mot streckkoden på varan så kan du direkt se hur många kalorier livsmedlet innehåller. Ett riktigt bra verktyg i mataffären för att hjälpa dig att göra smarta val.

Nå din målvikt med oss!

En investering för din hälsa

Genom att lära dig att räkna kalorier får du genom Wellobe en livslång kunskap om kost och vad du kan och bör äta för att leva ett hälsosamt liv. Wellobe vill ge dig redskapen att ta kontrollen över din vikt och hälsa och hjälpa dig med en hållbar viktnedgång.

Det här får du som medlem:

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram


Bli medlem här – Starta ditt medlemskap nu!

Karin Holmberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här