Klart du fixar det här!

En vecka kvar till midsommar. Håll ut. Ge inte upp när du är så nära målet.

Har du följt fem veckors menyförslag så är du snart i hamn med din viktnedgång. Men att vara nära målet kan även innebära tvivel.

Då är det viktigt att komma ihåg en sak – motgångar är alltid tillfälliga.

kenneth sandelin

Visst kan det vara lätt att ge upp när det blir jobbigt. Men att kasta in handduken nu är det största misstaget du kan göra.

– Slutar du att kämpa kommer du aldrig att nå dina mål. Lär av dina felsteg och gå vidare i stället, säger Gunilla Burell, motivationscoach. 

Det finns flera psykologiska mekanismer som spelar in för att lyckas med sin viktnedgång. Är man så nära målet kan man även drabbas av känslor att man vill belöna sig själv för att man varit duktig och plötsligt ”glömma” allt man lärt sig och sin nyvunna livsstil.

– Bli inte knäckt av dina motgångar. Väx istället. Var objektiv. Ta ett steg tillbaka och försök att titta på situationen utifrån. Hur allvarligt är ditt snedsteg egentligen? Hur skulle du råda någon annan att göra i samma sits, tipsar Gunilla Burell.

Nyfiken på Wellobe?

Kolla in klubbsidan!

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här