Colourbox

Överviktig? Det kan bero på din hemadress

Skulle du behöva bli av med ett par extra kilon? I så fall kanske du ska fundera över hur du egentligen bor. Studier visar nämligen att hemadressen spelar stor roll för din vikt.

De senaste 10 åren har antalet snabbmatsrestauranger i Storbritannien ökat dramatiskt. Samtidigt har även "uteätandet" stigit med 29 procent. Och enligt brittiska forskare vid universitetet i Cambridge är en teori att denna trend i sin tur kan ha bidragit till de ökade nivåerna av övervikt- och fetmarelaterade problem.
Vill du ha fler liknande artiklar om den allra senaste forskningen?

Förhöjd risk för ett ökat BMI

Studien, som är publicerad i the British Medical Journal, visar nämligen att själva tillgången till "hämtmat" också har ett nära samband med konsumtionen av snabbmat. De deltagare som på något sätt hade fler snabbmatställen i närheten av sitt hem, jobb eller på vägen däremellan fick i sig 15 procent mer snabbmat i snitt per vecka än övriga deltagare. Och då var inte ens söta drycker inräknade. Det kan låta lite, men i förlängningen innebar detta även en förhöjd risk för ett ökat BMI och fetmaproblem.
Kolla: Så här tycker medlemmarna om Wellobe

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här