Pokémon är ett bra sätt att röra på sig och ha kul samtidigt.
Pokémon är ett bra sätt att röra på sig och ha kul samtidigt. Foto: Privat/Colourbox.

Pokémon gå dig i form

Har du svårt att komma igång med motionen?
Hoppa på trenden och Pokémon gå dig i form.
Så lätt kommer du igång.

Behöver du gå ner lite i vikt? Bli medlem

Ingen har väl missat sommarens heta trend Pokémon go. Har du inte testat än så kan det vara värt att hoppa på tåget nu i höst. Pokémon go har nämligen visat sig ha en rad positiva effekter på hälsan. Inte minst på vikten eftersom du faktiskt måste röra på dig för att hitta de små pokemonerna.
Som spelare kan du dessutom kläcka ägg när du rört dig ett visst antal kilometer. Något som lockar de flesta spelare att röra på sig långa sträckor varje gång de är ute på Pokémon-promenad.

JUST NU: En månad på köpet

Har gått ner 17 kilo

Evelina Eriksson, 30, blev mamma i somras och hoppade tidigt på trenden med Pokémon go på sina promenader med barnvagnen.
Och promenaderna har gett resultat. Förutom att snabbt ta sig upp till högre levels i spelet har hon också gått ner en massa i vikt.
– Jag går minst två långa promenader varje dag och nu har jag redan gått ner 17 kilo, säger Evelina.
Och Evelina är inte den enda som lyckats gå ner i vikt med hjälp av spelet. Nick Johnsson, amerikanen, som i somras blev först i världen med att spåra upp alla tillgängliga Pokémons, berättade, enligt aktivträning.se, att han gått ner 5 kilo under de intensiva veckorna det tog att spåra upp 142 olika sorters Pokémons.

”De är genier”

Wellobes träningsexpert Shirin Djavidi har inte själv testat spelet men är positivt inställd till att spelet lockar ut många som annars inte går ut och rör på sig så ofta.
– Jag måste erkänna att den eller de personer som tagit fram Pokémon go är genier. Jag har vänner som säger att de har barn som helst aldrig lämnar soffan men som nu kan gå en mil utan att blinka. Vuxna också för den delen, skriver hon på sin blogg.

Installerats över 550 miljoner gånger

Även om den värsta hypen av spelet har klingat av så är det många spelare som dagligen tar fram luren eller plattan i jakten på nya pokemoner. Sedan lanseringen i somras har spelet installerats över 550 miljoner gånger och dragit in cirka 4 miljarder kronor i intäkter, skriver svd.se.  Nästan var fjärde innehavare av en smarttelefon eller surfplatta i världen har installerat spelet och då har det ännu inte introducerats på potentiella stormarknader som Sydkorea och Kina, skriver tidningen.

Känner du igen dig? Nå DINA hälsomål – med vår hjälp

Karin Holmberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här