Njut av påsk - utan att gå upp i vikt

Påskägg fyllda med choklad, en påskbuffé överfylld med mat, sockrig påskmust och snaps - påsken är en viktfälla att se upp för. Här är våra tips på hur du klarar påskhelgen utan att gå upp i vikt.

Vårens mysigaste högtid är här och de flesta av oss får njuta av påskledighet under en långhelg. Men tänk på att påsken också kan innebära en hel del fällor när det kommer till viktnedgång.

Testa Wellobe och tappa 1 kg i veckan! Gå med i dag och få en månad gratis.

Gå ner i vikt - även under påskhelgen

Givetvis ska man njuta under påsken – men tänk på att det finns fler sätt att må bra än att frossa i påskmat och påskägg. Ta en promenad i vårvädret, spendera din tid i naturen och umgås med nära och kära. Självfallet spelar den goda påskmaten en huvudroll under påskhelgen. Men som viktklubbsmedlem har du fördelen att kunna bokföra maten du stoppar i dig i din personliga dagbok. Har du koll och håller dig inom din kaloriplan kommer du fortsätta gå ner i vikt - även under påsken.

Bli av med dina extrakilo - börja med succémetoden och kom i form innan sommaren.

Tänk på detta under påsken:

-Ta inte för stora portioner, det är alltid lätt hänt när det finns mycket mat.
-Glöm inte bort grönsakerna på påskbordet. En hel tallrik energität mat ger ganska mycket mer kalorier än om man blandar ut den med  energisnåla grönsaker. 
-Alkohol  innehåller mycket kalorier, drick med måtta.
-Välj hellre smaksatt vatten än påskmust.
-Påskägget är den stora boven under påsk. Ett normalstort påskskägg (ca 400 gram) innehåller cirka 1600 kcal!
-Om du brukar få påskägg kan en idé vara att önska sig ett ägg som innehåller annat än godis. En bok, parfym eller en biobiljett  innehåller 0 kalorier och varar längre än påskgodiset.
 

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här