Gå ner i vikt, behålla vikten eller bygga muskler?
Ta del av dietisten Josefine Jonassons tre tallriksmodeller.
TIPS! Som medlem i Wellobe* kan du logga all mat och motion för att se hur många kalorier du har ätit och gjort av med.
Grönsaker: ½ tallrik, såväl till lunch som middag.
Protein: ¼ tallrik kött, kyckling, ägg, keso eller vegetariskt alternativ (ca 100 g i tillagad vikt).
Kolhydrater: ¼ tallrik t ex potatis, quinoa eller råris. Vill du byta ut dessa tillbehör mot rotfrukter vid lunch eller middag går det också bra.
Grönsaker: 1/3 tallrik, såväl till lunch som middag.
Protein: ¼ tallrik kött, kyckling, ägg, keso eller vegetariskt alternativ (ca 100 g i tillagad vikt).
Kolhydrater: ¼ tallrik t ex potatis, quinoa eller råris. Vill du byta ut dessa tillbehör mot rotfrukter vid lunch eller middag går det också bra.
Grönsaker: ¼-1/3 tallrik.
Protein: Lite mer än ¼ tallrik kött, kyckling, ägg, keso eller vegetariskt alternativ (ca 120 g i tillagad vikt).
Kolhydrater: Lite mer än ¼ tallrik t ex potatis (2-3 st), quinoa eller råris (2-3 dl).
Det här får du som medlem
* En individuell kostplan
* En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
* En bank med tusentals kaloriberäknade recept
* Träningsprogram och filmer
* Dina framsteg i grafer och tabeller
* Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
* Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
Varmt välkommen till oss!
Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.