Gå ner i vikt, behålla vikten eller bygga muskler?
Det är viktigt att anpassa kosten efter sitt specifika mål.
Ta del av dietisten Josefine Jonassons tre tallriksmodeller.
TIPS! Som medlem i Wellobe* kan du logga all mat och motion för att se hur många kalorier du har ätit och gjort av med.
Grönsaker: ½ tallrik, såväl till lunch som middag.
Protein: ¼ tallrik kött, kyckling, ägg, keso eller vegetariskt alternativ (ca 100 g i tillagad vikt).
Kolhydrater: ¼ tallrik t ex potatis, quinoa eller råris. Vill du byta ut dessa tillbehör mot rotfrukter vid lunch eller middag går det också bra.
Grönsaker: 1/3 tallrik, såväl till lunch som middag.
Protein: ¼ tallrik kött, kyckling, ägg, keso eller vegetariskt alternativ (ca 100 g i tillagad vikt).
Kolhydrater: ¼ tallrik t ex potatis, quinoa eller råris. Vill du byta ut dessa tillbehör mot rotfrukter vid lunch eller middag går det också bra.
Grönsaker: ¼-1/3 tallrik.
Protein: Lite mer än ¼ tallrik kött, kyckling, ägg, keso eller vegetariskt alternativ (ca 120 g i tillagad vikt).
Kolhydrater: Lite mer än ¼ tallrik t ex potatis (2-3 st), quinoa eller råris (2-3 dl).
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.