OBS! Kvinnan på bilden är inte kvinnan som har skrivit brevet.

Hur kommer jag i form snabbt till mitt bröllop?

Hej! Jag har varit med i Wellobe i över två år. Första gången gick det riktigt bra, jag gick ner 18 kilo. Sedan gick jag upp i vikt igen då det svackade lite med livets problem. I dag kämpar jag fortfarande och har gjort det sedan ett halvår tillbaka. Och nu är det så att jag ska gifta mig. Det är bara sex veckor kvar till mitt bröllop, men min kropp är långt ifrån snygg. I dag tränar jag fyra gånger i veckan – två springpass och två promenadpass. Men hur ska jag så effektivt som möjligt träna för att gå ner så mycket som möjligt på dessa veckor? Ska jag köra både styrka och kondition de sista veckorna innan bröllopet eller hur ska jag lägga upp min träning för att få så stor viktminskning som möjligt? Skulle verkligen behöva din hjälp för att bli någorlunda nöjd på bröllopet. Är så tacksam för svar!

Med vänlig hälsning Stressad brud

Känner du igen dig? Nå DINA hälsomål – med vår hjälp

Shirin Djavidi, PT: Hej, tack för ditt mejl och grattis i förskott. Jag gissar på att du har en hel del att tänka på nu. Mitt råd till dig är därför att försöka vara nöjd som du är, vad som än händer med viktnedgången. Sikta i stället på att träna för att må bra och lägg vågen åt sidan en stund. Din blivande man älskar dig som du är och du har rätt höga mål på kort tid.

Ditt träningsschema skulle kunna se ut ungefär såhär: Öka dina löparpass till tre gånger i veckan och försök att springa minst tre till fem kilometer varje gång. De dagar du inte springer kan du ta raska promenader på minst 30 minuter.

Prova även cirka 15 minuters hemmaträning två gånger i veckan. Gör förslagsvis ett eget cirkelpass hemma med hjälp av din fantasi. Utfall, knäböj, armhävningar, tricepspress, rygglyft, situps (raka och sneda), hopprep med mera. Gör allt du kan komma på.

Lycka till nu och ta hand om dig!

Känner du igen dig? Nå DINA hälsomål – med vår hjälp

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här