Med Wellobe-appen kan du enkelt hålla koll på dina kalorier och din vikt var du än befinner dig.

Så fungerar vår mobilapp

Studier visar att dagboksskrivning ökar chansen att gå ner i vikt. Därför har vi utvecklat en smart viktminskningsapp. Med Wellobe-appen kan du enkelt hålla koll på dina kalorier och din vikt var du än befinner dig.

De som tar hjälp av en mat- eller motionsdagbok har dubbelt så stor chans att lyckas nå sina hälsomål, visar studier vid Kaiser Permanente's Center for Health Research i Portland i USA. Där delade man upp 1 700 personer i två grupper; den ena fick både äta nyttigt och träna regelbundet, den andra noterade endast allting de åt i en dagbok. Och resultaten visade att de deltagare som fört dagbok gick ner dubbelt så mycket vikt som övriga deltagare*.

JUST NU: En månad på köpet

Logga all din mat och motion

Vi har länge erbjudit möjligheten att logga all din mat och motion såväl i datorn som i mobilen. Nedan presenterar vi några av de vanligaste sätten för att göra det via vår mobilapp.

Logga en matvara eller ett recept

1. Välj vilken måltid du vill logga genom att klicka på plustecknet till höger om frukost/lunch/middag/mellanmål eller på plustecknet i huvudmenyn för snabb tillgång.
2. Sök efter önskad matvara eller recept i sökfältet.
a) Klicka på matvaran/receptet för att ändra måltid, dag, mängd, enhet eller för att se gällande näringsinnehåll.

eller

b) Klicka på Logga-knappen till höger om du vill spara ditt val som det är till din Loggbok.
3. Gå tillbaka till utgångsläget genom att klicka på bakåt-pilen. Kalorihjulet fylls nu på med den nya energi du har loggat.

OBS! Dina Mest loggade val hamnar i en lista, ifrån vilken du snabbt kan logga sådant du äter ofta. Du kan också välja att söka matvaror/recept genom att klicka på de blåa knapparna högst upp med alternativen Meny, Tidigare val, Eget och Favoriter. Spara enkelt matvaror till Favoriter genom att klicka på dem och markera hjärtsymbolen längst uppe till höger.

Snabblogga

Har du lite bråttom och vet på ett ungefär hur mycket du har ätit? Testa funktionen "snabblogga".

1. Klicka på plustecknet i huvudmenyn eller "pennsymbolen" uppe i högra hörnet när du valt vilken måltid du vill logga. Väljer du det senare alternativet får du följande tre val:
a) Snabblogga kalorier (för att uppskatta mängden kalorier själv. Fungerar även under fliken Motion lite längre ner i Loggboken).
b) Lägg till eget livsmedel (för att lägga till en matvara som saknas i vår databas).
c) Lägg till eget recept (för att lägga till ett recept som saknas i vår databas).
OBS! Vår databas uppdateras kontinuerligt med nya livsmedel, matvaror och recept, men dina egna livsmedel och recept är endast synliga för dig.

Scanna matvaror

En bonusfunktion är streckkodsläsning, en teknik som gör att du kan scanna av olika matvarors streckkoder med din mobilkamera – och därmed få näringsinnehållet loggat direkt i din Loggbok. Både snabbt, smidigt och kul!**

1. Klicka på plustecknet i huvudmenyn och välj "Scanna" eller på plustecknet till den måltid du vill logga och sedan på streckkodssymbolen längst uppe till höger.
2. Rikta kameran mot matvarans streckkod. Se till att hela koden ryms i rutan. (Råder sämre ljusförhållanden kan det vara bra att slå på blixten uppe till höger i kameravyn).
3. Finns streckkoden i vårt system tas du automatiskt vidare till matvarans sida och kan justera aktuell mängd innan du loggar.
OBS! Finns streckkoden inte i vår databas kan du själv söka upp den aktuella matvaran och sedan välja "koppla till streckkod" eller "skapa livsmedel" och koppla till streckkoden. Den kommer då att finnas tillgänglig för dig nästa gång du vill scanna eller logga.

Logga en motionsform

1. Scrolla ner till Motion och klicka på plustecknet till höger.
2. Sök efter önskad motionsform i sökfältet.
3. Klicka på ditt val och välj dag och antal minuter. Klicka därefter på Logga-knappen.
4. Gå tillbaka till utgångsläget genom att klicka på bakåt-pilarna.

OBS! Dina Vanliga motionsval hamnar i en lista, ifrån vilken du snabbt kan logga sådant du ägnar dig åt ofta. Du kan också välja att klicka på den blå knappen högst upp med alternativet Tidigare val.

Registrera din träning automatiskt

Genom att koppla ihop vår app med Apple Hälsa eller Google Fitness kan du hämta in data ifrån i princip vilka hälsoappar som helst – så att dina aktiviteter läggs i din loggbok automatiskt.
* Om du har en iPhone...
... ska du koppla ihop vår app med Apple Hälsa som finns förinstallerad i din mobil. Se till att du har startat upp den minst en gång innan du går vidare.
* Om du har en Android...
... ska du koppla ihop vår app med Google Fit. Ladda ner den från Play Store och starta upp den i din telefon.
1. Öppna Apple Hälsa/Google Fit.

2. Gå till din profil.

3. Klicka på Inställningar (kugghjulet uppe till höger).

4. Välj “Hantera anslutna appar”.

5. Klicka på Apple Health.

6. Välj “Connect to health”.

7. Följ anvisningarna i telefonen.

Påminnelser

För att underlätta för dig dyker det dessutom upp ett fält i din Loggbok varje måndag, där du kan registrera dina viktresultat. Var fjärde måndag påminner vi dig även om att registrera ditt midjemått. Vi rekommenderar att du registrerar vikten minst en gång i veckan och midjemåttet en gång i månaden.

Kom igång

1) Gå in på App Store eller Google Play (beroende på telefon) och ladda ner appen.
2) Logga in** och kom igång genom att följa instruktionerna ovan.

Vill du testa Wellobes smarta loggbok?
* Ja, jag har en iPhone
* Ja, jag har en Android

* Hollis J. & Stevens V., Kaiser Permanente, Kaiser Permanente Study Finds Keeping a Food Diary Doubles Diet Weight Loss, (2014)
** Streckkodsfunktionen kräver app-version 2.11 eller senare (iPhone) eller 2.5.1 eller senare (Android).

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här