Getty images. Här är 4 möjliga anledningar till varför.

Har du svårt att kontrollera aptiten?

Då kanske detta kan hjälpa dig.
Här listar 4 möjliga orsaker till varför du alltid är hungrig.
Känner du igen dig?

Känner du igen dig? Få hjälp med din aptit

1) Luftkonditionering kan få dig att äta mer

Upplever du att du äter mer än vanligt på vintern och att du därmed också går upp några extra kilon? Tja, då är det också rätt logiskt varför luftkonditionering kan ha samma effekt.
– I lite kyligare temperaturer tenderar vi att äta mer eftersom det är våra kroppars sätt att försöka hålla sig varma. Testa därför att öppna ett fönster och släpp in lite frisk luft i stället. Såväl plånboken som midjan kan komma att tacka dig, säger Lisa Young, författare till boken "The Portion Teller Plan".

Nå din drömvikt med oss!

2) Läkemedel kan göra dig hungrigare

Även vissa receptbelagda mediciner kan enligt Lisa Young öka hungern. Självklart reagerar alla olika på olika sorters läkemedel, men generellt sätt brukar antidepressiva öka aptiten.
– Se därmed till att rådfråga din läkare om de eventuella bieffekterna så att du kan förbereda dig på hur du ska tackla dem. Även om din hälsa självklart är viktigare än din vikt, kan din läkare kanske byta ut vissa läkemedel mot andra som är mindre aptitstimulerande.

3) Kosttillskott kan öka aptiten

Precis som vissa receptbelagda läkemedel kan påverka hungern, kan även vissa kosttillskott påverka olika människor på olika sätt.
– Vissa ört- och bantningstillskott, som exempelvis vitaminer i tablettform, har visat sig öka aptiten hos vissa människor. Testar du något sådant bör du därför se till att vara särskilt uppmärksam på hur den påverkar dina hungernivåer.

4) Nya träningsrutiner kan öka din hunger

Att variera din träning och byta träningsform och tempo då och då är bra. Det gör det både roligare och ger bättre effekt. Men tänk på att nya rutiner även kan påverka din hunger.
– Det är helt normalt och beror på att kroppen håller på att ställa om sig till en ny rutin. Mitt tips är därför att föra en mat- och träningsdagbok. Den gör det mycket lättare att hålla koll.

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

Källa: Huffington Post

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här