Rebecca om sin medverkan i Hälsovinsten i Wellobe.
Rebecca om sin medverkan i Hälsovinsten i Wellobe. Foto: PRIVAT.

”Jag känner skräckblandad förtjusning”

Rebecca Edin, 43, från Hammarby Sjöstad är vår fjärde deltagare i höstens version av Hälsovinsten. Hon är den enda av de fyra deltagarna som inte har varit med i Wellobe tidigare. Här berättar hon om sina förväntningar inför sina 100 dagar.

Berätta Rebecca, hur hamnade du här?
– Tja, jag har väl åsidosatt mig själv lite för barnens skull. När jag var yngre tränade jag mycket, men sedan kom den magiska 40-årsgränsen och jag började alltmer tulla på saker och ting. Jag träffade en ny sambo och gick igenom ett par småbarnsår och sådär.
Idag har jag inte direkt några egna fritidsintressen och håller ofta "öppet hus" hemma. Jag älskar visserligen att bjuda på mat och ha huset fullt. Till exempel har jag fått alla ungar på gården att testa min spenatpannkaka. Det är min paradrätt. Jag lagar också mycket thaimat.
Hur ser ditt vardagsliv ut, om man tittar på mat- och motionsvanor?
– Med tre barn och en bonusdotter blir det svårt att hinna med att göra allt man vill göra, så det här är lite ett sätt för mig att bara stanna upp ett tag. Jag har liksom jobbat jämnt och lite glömt bort mig själv. Men i med mitt deltagande i Hälsovinsten hoppas jag kunna hitta tillbaka till mitt gamla jag.
Vilka är din största svagheter?
– Att jag är extremt sockerberoende. Så har jag godis, då äter jag det. Jag är också sådan att jag bara kan hugga en bulle i farten, för att den är god och jag mår bra – i typ tre sekunder. Sedan har jag läst att suget ska gå över efter typ åtta veckor, men jag vet inte om jag riktigt tror på det där. Jag tror snarare att man bara måste acceptera att alla är olika. För mig blir det som att sätta sig i skolbänken igen. Jag älskar till exempel att gå och fika, så jag måste helt enkelt bara lära mig att hantera de där spontana vardagliga situationerna när man väl står där och måste välja en smoothie framför en latte.

Har du någon särskild strategi?

– Till en början får jag väl helt undvika frestelser och låta bli att gå och fika. Sedan ska jag också undvika att tulla på loggandet av mat och heller inte vara rädd för att ta hjälp av folk i Wellobes mötesplats. Drömmen efter mina 100 dagar är att vara 15 kilo lättare, att ha bättre kondition, en bättre sömn – och ett bättre tänk överhuvudtaget. Men samtidigt gör jag detta med skräckblandad förtjusning, för den här gången är jag ju inte själv. Det har jag alltid varit på mina tidigare viktresor.

JUST NU: En månad på köpet

Detta är Hälsovinsten

"Hälsovinsten" är en utmaning som pågår i 100 dagar. Den innebär att du som medlem i Wellobe, utöver de ordinarie verktygen nedan, också får extra pepp, tips, råd och utmaningar – i 100 dagar.

Så gör du för att gå med:

Är du ännu inte medlem i Wellobe registrerar du dig enkelt på www.wellobe.se och påbörjar dina 100 dagar.
Är du medlem startar du enkelt din nedräkning överst på medlemssidan.
OBS! Sista dagen att gå med i höstens version av Hälsovinsten är den 15 oktober 2015! (Då kommer din dag 100 att bli den 23 januari 2016.)

Dessa verktyg får du som medlem:

– Mål & framsteg i diagram och grafer
– En individuell kostplan som håller koll på kaloriintaget
– En loggbok för att "bokföra" såväl mat som motion
– En mobilapp för att nå de viktigaste verktygen – var du än är
– Veckomenyer för att enklare äta "rätt"
– Ett 5:2-program med specialanpassade recept
– Ett motionsprogram som visar när och hur mycket du bör träna
– Experter inom Mat, Motion och Motivation
– Ett medlemsforum där du både kan blogga själv, läsa andras bloggar samt komma i kontakt med andra medlemmar
– Ett magasin med hundratals artiklar om Mat, Motion och Motivation
– En receptbank med tusentals kaloriberäknade recept

Börja DINA 100 dagar här

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här