Hur ska man klä sig om man är lite större?
Hur ska man klä sig om man är lite större? Foto: Colourbox

Modeexpertens 6 tips: Så klär du dig om du är lite större

Väldigt få föds med kroppar som mannekänger.
Så hur framhäver man sig själv bäst i några storlekar större?
Här ger modeexperten Tommy Fahrner sina 6 bästa tips.

Vissa klär sig i bylsiga kläder för att de skäms. Andra sätter tvärtom på sig alldeles för tajta plagg. Men att klä sig "rätt" om man drar några storlekar större är inte alltid så lätt. Att du mirakulöst skulle kunna vakna i morgon och både vara ett par centimeter längre, ett par kilo lättare och kanske ha bredare axlar (om du är man) är dock osannolikt – däremot kan du skapa illusionen av det. Här bjuder vi därför på ett par smarta vardagstips från Means Health Style och Tommy Fahrner, inköpare på Piperlime – samtidigt som vi på Wellobe vill tillägga att det viktigaste trots allt är att du är bekväm med det du tar på dig... ! (Red. anm., Vissa av tipsen är generella och gäller även för kvinnor.)
Vill du ha fler smarta tips från oss? Kolla här

1. Så smalnar du av helhetsintrycket
Har du breda axlar och känner dig allmänt stor och klumpig? Då kan mjukare tröjor och jumprar runda av din kroppsform och få dig att se lite mindre ut.

Foto: Colourbox

2. Så ser du smalare ut
Det här tipset bygger på att skapa en rak linje, från topp till tå. Ett löjligt enkelt sätt är att helt enkelt välja en enfärgad outfit. När du däremot känner för att ha något mer mönstrat på dig, satsa då gärna på vertikala ränder. De drar ut och smalnar av din kroppsform.

Foto: Colourbox
3. Så ser du längre ut
Kanske är det här något oväntat, men ju spetsigare och kantigare dina skor är vid tårna, desto längre ser du ut att vara. ”Alla skor som är mer åt det runda hållet skapar lite av en clownsko-effekt. Satsa därför hellre på en mer mandelformad tå”, är Fahrners bästa tips.

Foto: Colourbox

4. Så förlänger du dina ben
Visste du att ett par byxor som ger dig ett precis lagom stort space mellan anklarna och fötterna kan få dina ben och därmed också hela din figur att se längre och slankare ut? Överflödigt tyg som samlas precis där benen möter fötterna ger däremot en motsatt effekt. ”Att matcha färgen på dina strumpor med färgen på byxorna är ytterligare ett smart trick”, säger Fahrner.

Foto: Colourbox

5. Så ser du mer bredaxlad ut
Du måste inte göra 100 000 axelpressar i veckan för att nå ditt mål. På samma sätt som mjukare tröjor smalnar av, kan mer kantiga jackor och kavajer med axelvaddar i forma till och få dig att både se större och mer definierad ut.

Foto: Colourbox

6. Så slipper du höst- och vinterblekheten
Slutligen kan mer jordiga toner i brunt och olivgrönt vara ett effektivt sätt för att dämpa blek hy, samtidigt som rött, orange och rosa framhäver dina egna toner. På det sättet kan det faktiskt nästan se ut som om du har fått lite sol mitt i vintern, menar Fahrner. Och herregud, vem ser inte automatiskt lite fräschare ut då?

Foto: Colourbox
Källa: Men's Health Style
Få mer hjälp med din vikt – kolla här

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här