Världens mest hälsosamma folk bor i Italien.

Här bor världens mest hälsosamma folk

Var bor världens mest hälsosamma folk?
Svaret publicerades nyligen i Blombergs Global Health Index där Italien knep första platsen tätt följt av Island och Schweiz.

Nå DINA hälsomål – med vår hjälp

I mitten av mars 2017 publicerade Bloomberg sin rankning av världens mest hälsosamma länder. Av 163 undersökta nationer var det Italien som knep första platsen på Bloomberg Global Helath Index. Något som kan tyckas underligt med tanke på den tuffa ekonomiska situationen där närmre 40 procent av ungdomarna är arbetslösa. Alla länder graderades efter flera variablar, till exempel förväntad livslängd, dödsorsaker, och hälsorisker så som högt blodtryck, rökning, undernäring och tillgång till rent vatten.

JUST NU: En månad på köpet

Världens mest hälsosamma folk är italienarna

Just livslängden är en av anledningarna till att Italien hamnade högt på listan. Enligt Bloomberg kan en nyfödd italienare se framemot att leva till den är över 80 år – att jämföra med en nyfödd i Sierra Leone som har en förväntad livslängd på 52 år. Men det är inte bara livslängden som spelar roll. Undersökningen visade också att italienarna, trots den pressade ekonomiska situationen, är i betydligt bättre form än amerikanarna, kanadensarna och britterna som alla i högre grad drabbas av högt blodtryck, högt kolesterol och mår psykiskt sämre.

Svenskarna hamnade på plats åtta

Totalt sett knep de utvecklade länderna i västvärlden de högsta platserna på indexet men är långt ifrån riskfria. USA som rankades på en 34 plats har till exempel ett enormt problem med viktproblem. I de fyra fattigaste staterna i USA lider hela 35 procent av befolkningen av fetma och totalt sett är USA en av de tyngsta befolkningarna i världen. Undrar ni var Sverige hamnade? Vi lyckades kvala in på en åttonde plats med en healthgrade på 88,92 att jämföra med Italiens 93.11 och USA:s 73.05.

Här hittar du Bloombergs Global Health Index

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här