Wellobes experter Josefine Jonasson, Mårten Nylén och Leila Söderholm.

Experternas bästa tips och tricks på hur du går ner i vikt

Fira dina framgångar, fokusera på vad du kan göra och ös på med grönsaker. Här är några av Wellobes experters bästa tips och tricks.

Kolla: Så här fungerar Wellobe

Josefine Jonasson, leg. dietist

1. Drick inte dina kalorier. När du tuggar istället för att dricka ökar din mättnadskänsla och håller ofta i sig längre. Att tex äta frukten istället för att dricka juicen ger dig dessutom mer fibrer och vitaminer.

2. Ös på med grönsaker. Det är egentligen inget magiskt med grönsaker mer än att de innehåller gott om vitaminer och fibrer. Och att de är så energisnåla samtidigt som de ger en härlig mättnad. Så jo, lite magi är det trots allt. Ös på och våga variera både sort och tillagningsmetod.

3. Bestäm dig. Inte för att göra det perfekt utan för att göra det.  Det är alltför ofta vi strävar efter perfektion utan att faktiskt ha identifierat vad det innebär. Gör det tillräckligt bra, det räcker. Bestäm dig för vad du vill uppnå och vad du är beredd att satsa.

Mårten Nylén, träningsexpert

1. Balansbordet. Jag anser att balansbordet kan hjälpa alla att skapa både bättre förutsättningar och en stabil grund. Starta med att se över de fyra benen: Motion, kost, vila (sömn och återhämtning) och stress. Lokalisera sedan svagaste länken just nu för att veta vart du bör starta, och gör sedan en förbättring där. Är det så att du har fler svaga länkar just nu så kan du välja vilket ben du startar med att förbättra.

2. Alla steg framåt är steg framåt. Oavsett vad du vill, önskar eller hoppas på, så behöver du alltid lägga till "göra" för att lyckas. Och precis som att alla steg framåt är steg framåt så handlar det inte om att försöka göra allt, utan mer om att göra något.

3. Fokusera på det du kan göra istället för på det du inte kan göra. Världen är full av saker vi inte kan ändra på och göra om, men samtidigt också saker som vi faktiskt kan ändra på, göra annorlunda och skapa. Och det är där vi bör sätta vårt fokus. Börja alltid med att sätta fokus på de saker som skapar skillnaden.

Leila Söderholm, motivationsexpert

1. Fira dina framgångar. För varje träningspass, för varje dag du lyckas med att äta som du planerat. Prata med dig själv i en spegel, ge dig själv en liten kram eller jubla högt. När vi firar sparar hjärnan känslan starkare och det är lättare att göra samma sak igen.
2. Lista dina varför. Fråga dig själv varför du vill göra den här resan. Är det tydligt vad du förväntar dig av förändringen och vad din nya livstil kommer att betyda för dig i din vardag? Starka och tydliga varför gör att vi kan hålla oss motiverade och att inte släppa målet med blicken. Varför vill du göra den här resan? Vad kommer du att få för fördelar?

3. Skapa triggers. Packa dina träningskläder kvällen innan och förbered hjärnan för morgondagen. Innan du somnar på kvällen, så se dig själv genomföra din powerwalk eller träningspass och känn känslan efteråt. När vi skapar triggers så minskar motståndet och du blir redo på ett helt annat sätt.

Bli medlem i Wellobe och få fler tips och råd

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här