Colourbox.

Räkna ut ditt BMI med vår BMI-kalkylator

Räkna ut ditt BMI och få en indikation på hur hälsosam (eller ohälsosam) du är. En normalviktig person bör ha ett BMI mellan 20 och 25.

Ta hjälp av våra verktyg – och nå DINA mål

Vi hjälper dig att gå ner i vikt!

BMI står för Body Mass Index och är ett internationellt mått som, utifrån längd och vikt, indikerar hur mycket du bör väga.
Du mäter ditt BMI genom att multiplicera din längd i meter med din längd i meter och delar din vikt med den siffra du fick fram – eller genom att använda vår smidiga BMI-kalkylator nedan. I den får du nämligen också fram exakt vilket datum du kan nå din målvikt.
OBS! BMI ska dessvärre inte ses som ett hundraprocentigt tillförlitligt mått. Har du en kraftig benstomme, tränar mycket och har en hel del muskler eller är väldigt lång kan BMI vara ett missvisande mått. Vänd dig i så fall istället till en expert som kan mäta ditt kroppsfett.
För barn, ungdomar, äldre, gravida och ammande gäller förstås också helt andra rekommendationer.
Behöver du få ordning på hälsan? Prova fler smarta verktyg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här