10 julklappstips för träningsglada från Wellobe.
10 julklappstips för träningsglada från Wellobe. Foto: Colourbox.

10 julklappstips för träningsglada

Vet du inte vad du ska köpa till familj och vänner i julklapp?
Eller har du själv svårt att komma på vad du ska önska dig?
Här 10 julklappstips för träningsintresserade.

Få fler tips och råd kring träning – som medlem

1. Träningsresa

För vem: För den som älskar att både resa och träna.
Varför? För att låta nästa år blir året då du eller din vän testar något nytt. En träningsresa tillsammans kan bli startskottet för en helt ny träningsform. Dessutom får du många nya vänner på köpet. Och det lär definitivt bli en av de finaste investeringarna du ger dig själv eller någon annan. Exempelvis skulle ni kunna åka tillsammans med Wellobes experter.

2. Hopprep

För vem: För den som vill ha ett redskap som bara kan kastas ner i handväskan eller handbagaget.
Varför? För att man med ett hopprep får upp flåset på några sekunder. Suveränt att ta till när som helst, på resan, hemma med barnen eller som uppvärmning innan ordinarie träning. Dessutom är det ett relativt billigt redskap.

3. Massage

För vem: För den som känner sig stressad och är dålig på att ta hand om sig själv.
Varför? För om man bara kör på hela tiden, både privat, på jobbet, med barnen och träningen, kommer batterierna att ta slut. Ge därför bort lite tid för återhämtning och eftertanke till dig själv eller din vän. En stunds massage gör verkligen gott.

4. En prenumeration på en träningstidning

För vem: För den som gillar information och att hålla sig uppdaterad.
Varför? För att man genom tidningar kan få massvis med information och framför allt inspiration till sitt eget liv och sin träning. Man får även tips om träningskläder, vad som händer i kroppen när man tränar och om hur andra tränar med mera.

5. PT-timmar

För vem: För den som vill bjuda sig själv och på det lilla extra.
Varför? För att en Personlig Tränare bara tar hand om just klienten i fråga och tränar efter just hans eller hennes förutsättningar och mål. Han/hon både tänjer på dina gränser och lär dig teknik och mer om träning och kost, vilket hjälper dig nå dina mål. Det är alltså en mycket god investering. (Som medlem i Wellobe behövs dock inte det, eftersom du där får såväl träningsscheman som teknik och information om träning och kost.)

JUST NU: En månad på köpet

6. En fin almanacka

För vem: För den som gillar att ha struktur.
Varför? För att man med en almanacka även kan föra dagbok över hur man lever och mår – och dessutom skriva in vilka dagar man ska träna och vad (som medlem i Wellobe behövs dock inte det, eftersom du där får nya förslag på träning varje dag).

7. Yogakurs

För vem: För den som bryr sig om helheten, både mentalt och fysiskt. Om man är anmäld till en kurs, nybörjare som erfaren, så vet man dessutom att den blir av.
Varför? För att det i yogan lämnas tid för eftertanke. Det är alltså ett sätt att lära känna sig själv och man får både en fysisk och mental utmaning – något som många eftersöker idag. Yoga är dessutom något man kan utföra varsomhelst och det krävs ingen avancerad utrustning. Bara en yogamatta.

8. Löparskor

För vem: För dig som vill komma igång med löpningen.
Varför? För att vi alla är unika och därmed har olika form på fötterna, liksom olika löpsteg. Därför krävs det olika skor för olika fötter. En bra löparsko om man vill börja springa ärmed andra ord A och O. Och det bästa är att man förstås också kan använda dem i annan träning. Dessutom kan de bli en morot till att vilja börja löpträna.

9. En träningskompis

För vem: För den som har svårt att komma iväg på träningen och inte gillar att träna själv.
Varför? För att det ibland kan vara lättare att ta sig iväg om man har en kompis som väntar. Då kan man peppa varandra. Dessutom blir det mycket roligare och ökar även chansen att man vågar testa gränserna mer. Det kostar inte mer än ett samtal till en vän eller granne.

10. Föreläsning

För vem: För den som gillar att inspireras av andra.
Varför? För att man genom att gå på en föreläsning om kost och motion med största sannolikhet kommer att inspireras till att vilja börja eller fortsätta träna. Ju mer kunskap man får om hur kroppen fungerar, desto mer kommer inser man nämligen hur viktigt det är. Livsviktigt.

Läs även

Minska din julstress

Så hanterar du julstressen

Så mycket går svenskarna upp i vikt under julen

Shirin Djavidi

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här