Redo för en utmaning?
Redo för en utmaning? Foto: Getty images.

Wellobe utmanar dig!

Vill du gå ner i vikt? Då kan en utmaning ge dig en riktig boost. Varje vecka fram till midsommar utmanar Wellobe dig till ett hälsosammare liv. Häng med!

UTMANING VECKA 9 (måndag 16 juni - söndag 22 juni)

VARDAGSMOTION

Nu drar vi igång den sista utmaningsveckan och detta betyder att en lycklig Wellobeare snart vinner klippning och styling av hårgurun Steve Terry värde 2000 kronor. Vinnaren kontaktas via mejl under vecka 26.

Nu till veckans utmaning, hur mycket vardagsmotion får du? Tar du trapporna istället för hissen? Cyklar du till jobbet? Krattar du lite extra i trädgården eller går av en hållplats innan? All vardagsmotion är bra motion. Utmana dig själv och ta varje tillfälle du får att vardagsmotionera.
- Det viktiga med träning är inte att ta i tills du får blodsmak i munnen. Det viktiga är att du gör någonting, säger träningsexperten Shirin Djavidi.
- Det finns små enkla knep mitt framför näsan på oss, överallt. Se alla trappor som ett tillfälle att få upp pulsen. Ställ dig upp en gång i kvarten. Gå och handla. Gör telefonmötet gåendes. Låna kompisens hund för en långpromenad eller ta några varv runt kontoret på dagarna.
Shirin ger dig 5 smarta motionstips:

1. Sitt aldrig mer än 30 minuter åt gången.

2. Promenera eller rör på dig minst 30 minuter varje dag.

3. Hitta en promenad/cykelkompis.

4. Jobbar du på kontor, ställ dig upp ofta och bara ta ett varv runt kontoret.

5. Planera din tid så att du hinner gå/cykla till jobbet.

För medlemmarna finns även varje vecka fina priser att tävla om. En hängiven utmaningsdeltagare vinner dessutom en klippning och styling av kändisfrisören Steve Terry värde 2000 kronor. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här