Jenny Svensson om sin hälsoresa i Wellobe.
Jenny Svensson om sin hälsoresa i Wellobe. Foto: Privat.

Bara halvtid – men har gått ner mer än hälften

När Jenny Svensson blev friad till bestämde hon sig för att anta vår utmaning att gå ner 10 kilo på 100 dagar. Nu är det halvtid – och hon har redan gått ner mer än hälften.

Halva tiden har nu gått, hur har det funkat hittills?
– Jag har loggat allt. På datorn har Wellobe varit min förstasida och där har jag både kollat på andra medlemmars bloggar och skrivit min egen. Jag har också tagit hjälp av menyförslagen. De har gjort att jag inte har behövt fundera så mycket själv och det har förstås varit skönt. Nu är det halvtid och jag har gått ner ända till 89.1 kilo, det vill säga hon har bara ungefär 4 kilo kvar. Men det ska jag fixa. Nu kör vi!!!

Har du lärt dig någonting nytt?
– Bland annat hur mycket mat olika saker jag faktiskt kan äta: Att jag exempelvis kan äta lite pizza trots att det är rätt kaloririkt eftersom loggandet hjälper mig att få kontroll på ett bra sätt.

Har du några nya goda vanor?
– Innan drack jag bara Redbull, nu dricker jag bara vatten. Förut hade jag också alltid mjölk i kaffet, nu har jag bara det som en morgonlyx. Framför allt värderar jag dock mina kalorier – och det gör stor skillnad på mitt kaloriintag.
Och hur känner du nu, inför de sista veckorna?
– Lite jobbigt, faktiskt. Jag kom nämligen ur fas lite efter att ha varit sjuk några dagar och bara kunde dricka nyponsoppa. Och nu känner jag att jag behöver lägga in en högre växel eller till och med byta spår, för jag har fastnat lite och slutat logga. Jag behöver helt enkelt bara börja fylla i appen igen, för jag vet ju att den fungerar. Och så måste jag begränsa godsakerna till en dag i veckan, och komma igång igen med motionen. Så får det bli!

Vad härligt – och till något helt annat: Vad ser du helst på TV?
– Jag tittar gärna på serier med rika människor och filmer med "Askungen"-innehåll. Typ snygg dejtar ful som blir snygg och så vidare.
Kolla: Här är fler som har lyckats med Wellobes hjälp

Josefine Jonasson

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här