Colourbox

Nya rön: Att gå ner i vikt på nätet fungerar

Nätbaserade viktminskningsprogram och appar med kostråd fungerar.
I alla fall om du är nybliven mamma, visar studier.

Nybliven mamma som vill få hjälp med att gå dina gravidkilon? Goda nyheter! Nu har forskare i USA upptäckt att det finns ett både bekvämt och hållbart sätt att gå ner i vikt.

En ny studie från USA* visar nämligen att internetbaserade viktminskningsprogram med kostråd kan ge en mer varaktig viktnedgång, i jämförelse med enbart kostråd.

Webbaserade dagböcker, inspirationsfilmer och kostråd nyckeln

Resultatet visade att den grupp som enbart fick kostråd tappade i snitt 1 kilo i vikt, medan motsvarande siffra för den grupp som både fick webbaserade dagböcker, inspirerande träningsfilmer samt kostråd i kombination gick ner 3,2 kilo. En uppföljning visade dessutom att 19 procent av kvinnorna i den första gruppen nådde tillbaka till sin ursprungliga vikt eller lägre, medan motsvarande siffra i i den andra gruppen låg på hela 33 procent.

Nå din drömvikt med oss!

Faktaruta

Studien pågick mellan 2011 och 2016, och deltog gjorde 371 låginkomsttagare mellan 18 och 40 år. Statistik visar nämligen att det är en grupp som oftare har svårare att gå ner i vikt efter att ha fått barn. Hälften fick prova ett program med enbart kostrådgivning och hälften ett nätbaserat alternativ som utöver kostråd även erbjöd en webbaserad dagbok samt träningsfilmer. Fokus låg på att mäta antalet kilon kvinnorna gick ner under 12 månader.

Kom i form till sommaren med våra verktyg – läs mer här

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här