”Wellobes medlemmar har gått ner en miljon kilo”

2003 var Wellobe (tidigare Viktklubb)först ut med svensk viktminskning på webben. Sedan dess har man mottagit flera utmärkelser och hjälpt sina medlemmar att gå ner över en miljon kilo.
– Wellobe är det bästa jag tagit fram, säger Stephan Rössner, kostdoktor och professor emeritus vid Karolinska Institutet.

Övervikt och fetma är ett av mänsklighetens snabbast ökande folkhälsoproblem. Det var det redan år 2003, när Aftonbladet tog initiativet att tillsammans med Överviktsenheten på Karolinska Institutet, utveckla landets allra första digitala viktminskningstjänst.
– Viktnedgång skrev man förstås redan om i tidningen, men med den nya digitala tekniken kunde man nå många fler. På Överviktsenheten var väntetiderna dessutom långa och då blev Wellobe ett bra alternativ för dem vi annars inte kunnat erbjuda hjälp. Det var väldigt tillfredsställande. Att inte kunna hjälpa människor som ber om stöd och som inte vill något hellre än få professionell hjälp är både frustrerande och ledsamt, säger Stephan Rössner.

JUST NU: 50% rabatt

Snittet ligger på 71,82 ton

I dag har Wellobe funnits i 14 år. Under åren som gått har man haft runt 500 000 medlemmar som tillsammans har gått ner över en miljon kilo. Snittet på Wellobes medlemmar tillsammans ligger på 71,82 ton per år.
– Wellobe är vetenskapligt baserad och realistisk. Det fungerar verkligen eftersom du får ett program format utifrån dig och dina förutsättningar. Vi är det mänskliga alternativet med etablerade experter och andra personer i samma situation att dela erfarenheter med, säger Åsa Bengter VD på Wellobe.

”Man kan gå ner ett kilo i veckan”

Hur mycket varje medlem går ner i vikt varierar kraftigt men genom att logga all kost och träning i loggboken kan man gå ner mellan 0,5-1 kilo per vecka. Just bokföringen av vad man stoppar i sig är det som gjort att Wellobes medlemmar varit så framgångsrika i sina viktresor. Forskning visar nämligen att just detta ökar chanserna för att lyckas gå ner i vikt.
– Ja, för att minska i vikt och behålla den måste man stå ut i det långa loppet. Och till skillnad från effekten av många andra dieter gör man det med hjälp av Wellobe. Man kan gå ner ett kilo i veckan – det vet vi, säger Rössner.

Egen mobilapp

Enkelheten och tillgängligheten är också viktiga framgångsfaktorer. Sedan starten 2003 har det hänt massor på utvecklingssidan: Sajten har flera gånger bytt utseende, men framförallt har man lanserat en mobilapp som gör att man kan logga mat och motion – var man än är.

Så fungerar Wellobe’s mobilapp

* Registrerad viktnedgång av medlemmar i Wellobes verktyg är i snitt 71,82 ton per år vilket i sin tur ger drygt tusen ton sedan starten år 2003.

Visste du att tusen ton är mer än...

- Åkattraktionen Eclipse på Gröna Lund

- 58 st SL-bussar (utan passagerare)

- 37 st tunnelbanevagnar

- 15 st tågvagnar

- Nästan 4,5 fullvuxna blåvalar

* All viktminskning är individuell. Rekommenderad kalorinivå och resultat varierar beroende på faktorer som kön, ålder, längd, nuvarande vikt och målvikt.

Läs även

Därför fungerar vår viktklubb – Wellobe

Så startade viktklubben Wellobe

Kom igång med Wellobe

Så fungerar Wellobe’s mobilapp

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här