Fastnat på en viktplatå? Ta hjälp av våra tips.
Fastnat på en viktplatå? Ta hjälp av våra tips. Foto: Getty images.

Så kommer du över viktplatån

Har du hamnat på den berömda vikt-platån där ingenting händer på vågen? Ingen fara, det är helt normalt. Här är några tips på hur du kan gå vidare.

Känner du igen dig? Nå DINA hälsomål – med vår hjälp

1. Testa något nytt

Omväxling förnöjer och så även vid viktnedgång. Kroppen vänjer sig sakta men säkert efter dina nya vanor och behöver därför nya utmaningar hela tiden. Variera din träning så mycket som möjligt. Våga testa något nytt. Testa även att ändra tiden på dina träningspass. Variera även din mat. Testa nya spännande grönsaker och laga någon ny rätt.

2. HIT

Lägg till ett eller två högintensiva pass i din träning för att verkligen få fart på kroppen. Alltså träning där du maxar i cirka 30 – 45 sekunder och sen vilar tio sekunder. Det räcker med totalt tio minuter. Prova även pass som cirkelträning och alla andra former av express-klasser som finns på de allra flesta gymmen. Annars kan du alltid skapa din egen cirkelträning hemma i vardagsrummet. Men det gäller att hålla tempot uppe, Hög Intensiv Träning (HIT). Här gäller det att verkligen få upp pulsen.

3. Ät under dagen

Se till att få i dig din mat som du ska under dagen. Frukost, lunch och middag och undvik att ta igen ”förlorad” mat under kvällen. På kvällen går kroppen ner i varv, liksom förbränningen. Då är det tid för vila.

4. Vardagsmotion

Rör på dig även när du inte tränar aktivt. Ta trapporna, stå upp när du jobbar, ta en bensträckare en gång i kvarten, ta promenadmöten eller en rask promenad på lunchen. Lev aktivt. Stillasittandet är vår största hälsobov.

5. Gör det officiellt

Ta hjälp av dina vänner och lägg upp din nya livsresa på Facebook eller instagram. Be om pepp och inspiration från dina nära och kära.

Det här får du som medlem i Wellobe

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett digitalt medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

Shirin Djavidi

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här