Lider du av celluliter? Här är några tips.
Lider du av celluliter? Här är några tips. Foto: Freedigitalphotos.

Säg hejdå till celluliterna

Tyvärr finns ingen mirakelkur för att bli av med celluliter. Men några knep för att förebygga och minska groparna finns. Träningsexperten Shirin Djavidi tipsar.

Nå din målvikt – med våra smarta verktyg

Många kvinnor lider av celluliter och tycker det är jobbigt att visa sig i badkläder under sommarmånaderna. De envisa groparna i huden kan vara väldigt svåra att bli av med, men det går att förebygga och minska celluliterna.

Få igång blodcirkulationen

Wellobes träningsexpert Shirin Djavidi har tips på hur du kan minska och få groparna att försvinna. –Celluliter har ofta en hormonell bakgrund men man kan absolut förbättra dem genom att träna och äta rätt. Hela grejen för att minska celluliter är att få igång blodcirkulationen. Att öka blodcirkulationen gör du med all sorts träning, promenader, löpning, styrketräning, dans och så vidare.

Skrubba och drick vatten

Utöver träning är det även bra att äta bra mat och ta hand om huden där man har celluliter. – För att minska och förebygga celuliterna ännu mer kan du hjälpa kroppen på traven. Genom att torrborsta och skrubba kroppen med skrubbvantar när du duschar kommer du märka skillnad. Gör det till en vana att skrubba områdena där du har gropar några gånger i veckan. Det är även bra att dricka mycket vatten för att rensa kroppen.

Gå med i Wellobe och få fler bra tips

Sofie Strandberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här