Thomas Arvidsson före och efter sin hälsoresa med Wellobe.
Thomas Arvidsson före och efter sin hälsoresa med Wellobe. Foto: Privat

Årets Wellobe 2020 – Thomas Arvidsson

I november lade vi ut en efterlysning av Årets Wellobe. Det vi sökte var någon som hade varit medlem i Wellobe under året, och som nått eller börjat närma sig sin målvikt. Precis som tidigare strömmade nomineringarna in. Nu kan vi äntligen presentera årets TVÅ vinnare.

Nå din målvikt – med vår metod

Det har varit ett minst sagt speciellt år. Corona-pandemin har lamslagit Sverige och världen – nästan ingenting är sig likt.
En sak som däremot inte förändrats är hur Wellobes medlemmar fortsätter lyckas med sina hälsoresor.
För första gången har vi på Wellobe fått in så många bra ansökningar att vi helt enkelt inte kunnat välja bara en som får utmärkelsen.

Nå din målvikt med oss!

Och ena vinnaren är...

Thomas Arvidsson, 49, från Karlskoga

Hur känns det att bli Årets Wellobe?
– Det känns otroligt bra, för ett år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle kunna nå de här resultaten. Jag har gått från storleken 3 XL till M, och jag skulle inte kunna föreställa mig att vara i den vikt och hälsa som jag är nu. Det är väldigt oväntat och fortfarande lite svårt att ta in med tanke på vilka förväntningar jag hade. Att bli Årets Wellobe var roligt och känns som ett kvitto på att man gjort rätt. Allt har fungerat så bra, och långt över förväntan.
Få tillgång till samma verktyg som Thomas

Varför tror du att du vann?
– Det kan nog vara tack vare att jag både lyckats nå mitt uppsatta mål, men också att jag hållit min nya vikt en längre tid. Dessutom har jag haft förmånen och möjligheten att stötta andra.

Vilka är dina största framgångsrecept?
– Att inte låta yttre omständigheter påverka de mål jag satt upp. Jag valde inledningsvis att sätta ribban lite lägre, och sedan öka successivt för att verkligen ge mig själv chansen att hålla mina återkommande rutiner. Dagar jag jobbar ställer jag klockan en halvtimme tidigare varje morgon för att gå ut och promenera, och det gör jag även när det regnar.

Vilken är din favoritfunktion i Wellobe?
– Tidigare var det de kaloriberäknade recepten och loggboken. Efter att jag nått min målvikt och skulle börja hålla vikten, så har det varit möjligheten att registrera vikt och midjemått. Det hjälper mig att hålla jag koll på att jag sköter mig.

Vad är dina bästa tips för att lyckas med en hälsoresa?
1. Gör det för din egen skull, inte någon annan.
2. Tänk långsiktigt, steg för steg. Dela upp dina mål i mindre och mätbara delmål. Fira de små segrarna.
3. Planera. Se till att ha basvaror hemma så att du alltid kan laga något om det händer något oväntat. Jag har alltid infrysta portioner, grova rotfrukter, långsamma kolhydrater, bönor eller tonfisk. Då slipper du tvingas till en snabb lösning.

Hur ska du fira jul?
– Jag kommer att vara hemma med familjen i Karlskoga. Förhoppningsvis kommer det lite snö till jul, så att man kan vara ute med barnen. Vi kommer laga traditionell julmat och jag kommer att äta av allt, men inte varje dag.
Nå dina hälsomål – med samma metod som Thomas

Juryns motivering

Thomas är på många sätt en förebild. Att flera andra medlemmar nominerat honom till Årets Wellobe vittnar om det.

Han är långt ifrån ensam om att leva som överviktig under lång tid. Det som utmärker Thomas är med vilken beslutsamhet han vände på trenden – och dessutom delade med sig om varje litet framsteg till likasinnade i Wellobes Facebook-grupp.

Middagstips, träningsmetoder eller motivationshöjande knep. Thomas tipsade om allt som funkade för honom och fick glada hejarop från andra medlemmar som fick det att fungera tack vare det.

Thomas är som sagt en förebild ur flera aspekter. Han har visat hur långt du kan nå med envishet och noggrannhet, hur du kan hitta energi att fortsätta kämpa genom att hitta nya träningsformer eller recept. Men framför allt är han en hjälpsam och peppande medmänniska.

Det gör honom till Årets Wellobe 2020.

Namn: Thomas Arvidsson
Ålder: 49 år
Bor: Karlskoga
Familj: Fru, tre barn på 6, 13 och 16 år, hund
Yrke: Pastor
Längd: 177 cm
Startvikt: 108 kg
Väger nu: 70 kg
Målvikt: 70 kg

Thomas har under året intervjuats vid två tidigare tillfällen. Läs mer om hans resa här:
”Jag har inte behövt anstränga mig”

“Bra resultat för en liten insats”

HÄR kan du läsa om Johanna – Årets andra Wellobe!

Tävlingsregler

Nomineringarna har skickats till info@wellobe.se. Alla nominerade har sedan fått återge sina viktresor. En jury bestående av anställda på Wellobes redaktion har därefter gått igenom det inkomna materialet och genomfört en omröstning.

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här