Unsplash

Träna och gå ner i vikt – går det?

Kan man träna för att gå ner i vikt?
Svaret är både ja och nej.
För att lyckas med en viktminskning är ändrade matvanor a och o. Men den bästa effekten får du av en kombination mellan hälsosam mat och motion berättar Josefine Jonasson, dietist på Wellobe.

Starta ditt medlemskap här

För att gå ner i vikt krävs det att du minskar ditt energiintag eller att du ökar din energiförbrukning. För dig som inte behöver eller vill gå ner så mycket i vikt är det fullt möjligt att träna för att gå ner i vikt. För dig som har lite mer vikt att tappa är det däremot nästan omöjligt om du inte ändrar dina matvanor och minskar ditt energiintag.

Träna för en högre kaloriförbrukning

Även om maten är viktigast för viktnedgång är träning fortfarande en bra byggsten. Muskler ger en högre kaloriförbränning i vila, vilket gör det lättare att hålla vikten.

Träning ger också en rad andra fördelar för hälsan – både konditionsträning och styrketräning.

Hitta träningsprogrammen som passar dig

Som medlem i Wellobe väljer du själv om du bara vill förändra dina matvanor eller om du samtidigt vill lägga till motion och träning. För dig som vill ha tips och inspiration på träning du kan utföra i hemmet eller i ditt närområde så finns en lång rad av färdiga träningsprogram från välkända experter. Här hittar du bland annat ett Stavgångsprogram med Leila Söderholm och styrketräning med Mårten Nylén. 

I vår tjänst hittar du alla träningsprogram. Inte medlem? Bli medlem här och få tillgång till tjänsten och alla våra program

JUST NU: 50% rabatt

För dig som siktar på långsiktig hälsa

Wellobe är tjänsten som har allt du behöver om du vill satsa på din hälsa långsiktigt. Här får du verktygen och kunskap om näringslära, gemenskap, träningsprogram och tips och råd på vägen från välkända experter. När du använder tjänsten får du ett eget kostprogram som ger dig ett visst antal kalorier varje dag. Det finns inga förbud utan du väljer själv vad du vill äta, så länge du håller dig inom den kalorimängd som programmet ger dig. 

Du loggar allt du äter enkelt direkt i appen( eller på webben). Genom den kunskap som du får genom loggboken kommer du väldigt snabbt att lära dig vilken mat som ger dig rätt mättnad och håller dig pigg och glad. I appen får du också riktlinjer om hur mycket fett, proteiner och kolhydrater du bör äta varje dag.

Eftersom långsiktigt hälsa även bygger på att vi rör oss varje dag så kan du enkelt se hur många steg du tagit under dagen genom att koppla ihop appen med din telefon. Du kan även logga din träning och se hur mycket kalorier du gör av med på ditt träningspass.

JUST NU: 50% rabatt

Det här får du som medlem:

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram


Bli medlem här – Starta ditt medlemskap nu!

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här