När systern vädjade till Elin bestämde hon sig för att gå ner i vikt – 50 kilo.

Systern: Jag vill inte att du ska dö

”Du är så fin, jag älskar dig och vill inte att du ska dö.”
Det blev orden som fick henne att bestämma sig.
– Vi har vissa sjukdomar i släkten så när både syrran och mamma vädjade till mig att ta tag i min vikt visste jag att de hade rätt, säger Elin Skyllbäck, 30.

Känner du igen dig? Nå din målvikt – med samma verktyg

Elin Skyllbäck är som vilken annan 30-åring som helst. Hon bor centralt i Falun i en lägenhet, spenderar sin fritid åt sina vänner, sina hundar och sina dataspel. Fram tills för några år sedan levde hon i ett förhållande och blev som så många andra lite för bekväm i sambolivet. Det blev både snabbmat, färdigrätter, fika, läsk och energidryck. Och även om Elin var ute flera gånger om dagen med hundarna gick hon alltmer upp i vikt. Samtidigt tappade hon alltmer energi och mådde hon allt sämre med sig själv.
– Till slut sade min lillasyster till mig att jag var tvungen att ta tag i mig själv och gå ner i vikt. ”Du är så fin, jag älskar dig och vill inte att du ska dö i förtid. Jag vill att du ska finnas kvar i mitt liv länge”, sade hon. Även mamma var på mig och eftersom vi har både diabetes typ 2 och hjärtproblem i släkten visste jag att de hade rätt, säger Elin Skyllbäck.

JUST NU: 50% rabatt

Gick ner två-tre kilon i veckan

Elin har testat många olika dieter förut, men alltid tröttnat efter några månader. De flesta har nämligen gått ut på att äta så speciell mat att det tillslut har blivit för krångligt. Den här gången bestämde hon sig för att testa något enklare: Att räkna kalorier. Och i slutet av januari 2020 gick hon med i Wellobe*.
– Redan första veckan började jag rasa i vikt. Jag gick ner två-tre kilo i veckan. Efter ett tag gick det förstås lite långsammare och jag gick kanske “bara” ner ett halvt kilo i veckan, men jag gick fortfarande ner hela tiden. Och efter bara åtta månader hade jag gått ner exakt 50 kilo.

Nå din målvikt – med våra verktyg

Kände sig piggare

Femtio kilo, det låter nästan för bra för att vara sant. Så hur bar hon sig åt?
– Det första jag gjorde var att sluta med socker och färdigmat. Det var lättare än jag trodde. Jag förberedde mig bara mentalt och satte upp ett datum då jag skulle börja. Sedan slutade jag med halvfabrikat och började laga all mat från grunden, utifrån recepten i Wellobes mobilapp. Och det tog bara någon vecka innan jag kände mig mycket piggare.

Ingen mer migrän

Gymträning har aldrig intresserat Elin. Istället har hon bara gått lite längre och lite snabbare på sina hundpromenader.
– Jag har gått en timme innan frukost, en på eftermiddagen och en på kvällen. Men jag har inte behövt anstränga mig så mycket, kilona har rasat ändå. Jag har bara satt på en podd och lite musik, och traskat iväg.
Och inte bara är Elin 50 kilo lättare. Hon kände stor skillnad i kroppen redan efter någon vecka, hon var mycket piggare.
– Jag har dessutom alltid haft problem med migrän, men det har jag inte haft sedan jag lade om kosten. Det är jätteskönt!

Nå din målvikt – med samma verktyg

Elins bästa tips

1. Bara håll ut. I början rasade jag två-tre kilo i veckan, men efter ett tag saktade viktnedgången ner. Men det går upp och ner. Det viktiga är att inte ge upp, utan bara fortsätta hela vägen in i mål.

2. Sätt upp delmål. Redan från början sparade jag gamla fina klänningar som jag ville komma i igen. Sedan satte jag upp som delmål att köpa något fint till mig själv när jag gått ner 20 kilo. Samma sak när jag gått ner 30 kilo, då köpte jag en speldator.

3. Bestäm dig bara. Fråga dig själv hur du vill leva resten av ditt liv. Hur mår du just nu? Orkar du göra allting du vill göra? Trivs du med dig själv? Själv mådde jag inte alls bra med mig själv när jag var sådär stor. Jag var orkeslös, lat och jag skämdes men kände mig piggare redan efter någon vecka i Wellobe.

Nå dina hälsomål – med vår metod

Namn: Elin Skyllbäck
Ålder: 30
Yrke: Inom vården
Bor: Falun
Familj: Två shetland sheepdogs
Längd: 178 cm
Startvikt: 141,4 kg
Målvikt: 75 kg
Ny vikt: 91,4 kg

Det här får du som medlem

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här