Charlotte väger i dag 66,3 kilo.
Charlotte väger i dag 66,3 kilo. Foto: PRIVAT

Så hittade Charlotte formen

Lättare, mer vältränad och snyggare - och framför allt mycket piggare och gladare. Så kan man sammanfatta läget för Charlotte Lübeck efter åtta veckor med Svenska Hälsocampen.

De där jeansen längst in i garderoben - de där som egentligen var för trånga redan när hon köpte dem - de passar nu. Charlotte Lübeck låter kvittrande glad, och fortfarande nästan överraskad, när hon berättar.

– Jag trodde inte att kroppen skulle förändras så mycket på åtta veckor!

Så länge har Charlotte levt, tränat och ätit med Svenska Hälsocampen. Med hjälp av ett specialkomponerat träningsprogram sex dagar i veckan, ett kostupplägg från Aftonbladet Wellobe och en hel, intensiv vecka av träning, coachning och föreläsningar under campveckan i Rättvik har hon kommit i sitt livs form.

”Känns lite läskigt”

Nu är programmet över - och det är dags för Charlotte att stå på egna ben.

– Det känns lite läskigt. Det är lite som att bli stor och flytta hemifrån. Jag har ju haft de här supermänniskorna att vända mig till. Och så är det en liten sorg - alla som varit med är så häftiga.

Men helt borta är inte Svenska Hälsocampen-gänget ur hennes liv. Hon har knutit kontakter med både andra deltagare och med coacher och kiropraktorer. På telefon och Facebook kommer de att fortsätta att stötta och peppa varandra.

– Vi vill ju samma sak - vi vill göra en livsstilsförändring.

Hon är övertygad om att hon inte kommer att återvända till sina “gamla” vanor.

– Nej, jag kommer inte att gå tillbaka till godisskålen och tv:n, för jag känner mig så himla mycket piggare nu. Och gladare! Och så börjar jag ju känna mig snygg nu...

Att nå målvikten har hela tiden varit ett delmål. Det verkliga målet är konkret: att få magrutor.

– Det ska jag ha, en gång i livet! Jag är inte riktigt där än. Men det är mindre i vägen nu, så de kommer snart.

Maria Wångersjö

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här