Lollo lyckades gå ner 42 kilo – utan att fokusera på vågen.

”Nu är jag hungrig på livet igen”

Hon var trött och orkeslös, både mentalt och fysiskt.
I dag är Lollo Steffen 42 kilo lättare och har en större livslust än någonsin tidigare.
– Jag fyller 50 nästa år och har aldrig haft bättre självförtroende, säger hon.

Få tillgång till samma verktyg som Lollo

JUST NU: 50% rabatt

Lollo Steffen, 49 år, har borderline och är bipolär. För två år sedan kände hon hur dipparna i humöret blev djupare och djupare. Hennes fysik började också säga ifrån.
– Jag hade mått så dåligt i så många år att jag kände att nu måste jag ta tag i detta, säger Lollo.

För att få bukt med problemen började hon använda Wellobe*. Lollo hittade snabbt rätt och efter bara ett år, i slutet på sommaren 2021, hade hon fått stora resultat.
– Jag har inte ont i kroppen längre. Jag är smidigare och orkar göra mer. Magen mår mycket bättre. Mina dippar i humöret är inte alls lika djupa som de var för ett år sedan. Det är en stor skillnad på många plan, sa Lollo då.

JUST NU: 50% rabatt

Tipset: Fokusera inte på vågen

Efter ytterligare ett år har Lollo kommit ännu längre i sin resa. När hon började visade vågen 107 kilo och hon hade ett BMI på över 40, vilket innebär fetma. I dag väger hon 65 kilo och är normalviktig.
– Men det handlar om så mycket mer än vad vågen säger. Det är snarare tvärtom, när jag fokuserat för mycket på den har jag stannat av. När jag i stället har fokuserat på hur jag faktiskt mår har allt flutit på, säger Lollo.

Hon vittnar nu om en helt ny självkänsla och självförtroende.
– Jag vågar göra saker jag tidigare inte vågat. Jag är hungrig på livet, jag vill testa nya saker. Det är saker i vardagen som kan verka små, men som är stora för mig. Jag har vågat gå på badhus för första gången på evigheter, jag har blonderat håret. Alla i min närhet vart chockade, även jag.

Så fungerar Wellobe

Äter oftare nu

Hur gjorde hon för att lyckas då? För Lollo handlade det inte om några stora förändringar.
– Förr åt jag frukost, lunch och middag. Men i för stora portioner. Nu kanske jag äter lite mindre till frukost men fyller på med mellanmål mellan måltiderna. Då håller jag mig alltid mätt och slipper riskera att överäta, säger hon.

En av nycklarna till att förbättra kosten var att Lollo började laga mer mat på egen hand. Hon inspirerades av Wellobe’s receptdatabas och hade snart flera paradrätter. Det visade sig vara både nyttigare och roligare.
– Jag upptäckte att jag njöt mer när jag lagade maten själv, jag kan hålla på i en timme. Jag blev också mättare. Jag lagar mycket vegetariskt, kyckling, fisk och kött, ja allt möjligt egentligen.

Gör som Lollo – bli medlem i Wellobe här

”Måste jag äta mig proppmätt?”

Att unna sig en efterrätt eller glass är långt ifrån förbjudet i Lollos nya livsstil. Men till skillnad från förr har hon inget behov av att frossa – det räcker med en liten mängd.
– Jag saknar inte alls att bli proppmätt och sockerstinn på bakverk och sötsaker. Att slippa det men samtidigt kunna unna sig något gott ibland är en perfekt kombination. För mig har det handlat om att ställa om hjärnan, måste jag äta tills jag blir proppmätt?

Nå din målvikt med samma metod som Lollo

Så tränar hon

I takt med viktnedgången och den nya livsstilen har Lollo fått mer ork och motivation att träna. Nuförtiden är hon på gymmet upp till fyra gånger i veckan där hon kombinerar konditionsträning på löpbandet med styrketräning. Dessutom är hon ute med hunden och går mellan fem och tio kilometer varje dag.
– Om jag till exempel är krasslig och inte kan träna känner jag av det direkt, då har jag inte samma energi. Jag behöver röra på mig för att må bra. Det är träning för både kroppen och hjärnan.

Namn: Lollo Steffen
Ålder: 49 år
Bor: Utanför Norrtälje
Längd: 163 cm
Startvikt: 107 kg
Ny vikt: 65 kg

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här