Sussie före- och efter sina minus 20 kilo i Wellobe.
Sussie före- och efter sina minus 20 kilo i Wellobe. Foto: PRIVAT.

Från 92 kg till ”fitness-Sussie”

Susanne Wikman, 35, från Luleå var trött på att vara överviktig och ville hitta en ny, hållbar livsstil. Med Wellobe har hon nu gått ner 20 kilo.
– Idag kan jag äta exakt vad jag vill, men inte alltid, säger hon.

Prova samma verktyg som Susanne

När vågen visade 92 kilo och Susanne både somnade och vaknade med Coca colan vid sängen bestämde hon sig för att det fick vara nog.
– Colan var min livspartner och jag ville ha en ny livsstil. Nu har jag gått ner 20 kilo och behållit min vikt i flera år, säger hon.

Kolla: Kan vår metod passa dig?

”Idag kan jag äta vad jag vill”

För Susanne handlade det om att hitta ett nytt sätt att leva. Hon kastade i sig två chokladkakor till lunch istället för mat, så den största förändringen blev kosthållningen.
Wellobe lärde mig äta mat igen. Jag slutade även att dricka Cola och från att ha ätit en gång per dag började jag äta var tredje timme. Jag fick en helt förändrad syn på både kost och träning, inte bara viktnedgång. Och idag kan jag äta vad jag vill, men inte alltid. Äter jag pizza en dag till exempel måste jag kanske kompensera med en promenad. Så jag kan absolut äta skräpmat då och då, men inte alltid. Jag har ändå jobbat som cafébiträde med tillgång till dålig mat hela tiden, men har trots det hållit min nya vikt.

JUST NU: En månad på köpet

Började med morgonpromenader

Coca colan bytte Susanne ut mot bubbelvatten, men det var när hon började morgonpromenera som hon gick ner i vikt. Idag är den tiden på dagen helig.
– Jag älskar den starten. Att komma ut och gå och lyssna på musik. Och när jag har börjat dagen så vill jag inte förstöra den med att äta choklad så mina promenader har jag fortsatt med. När jag har ledigt går jag både morgon och kväll. Jag tycker även om träningspass i grupp, som spinning och bodypump.

”Mitt mål nu är att inspirera andra”

Från att ha vägt över 90 kilo till att bli vältränad har folk börjat kalla henne för ”fitness-Sussie”. Och människor i hennes närhet har uppmuntrat henne att utbilda sig till PT.
– Det är roligt att folk tycker att jag har gjort ett bra jobb. Kommentarer från andra peppar mig att fortsätta och mitt mål nu är att inspirera andra. Träningen ger mig en skön känsla och är ren kärlek för mig. Jag tycker verkligen om att köra slut på mig själv.

Har gett ett löfte till sig själv

Fördelen med viktminskningen är att människor ser Sussie på ett annat sätt.
– Det är sorgligt men sant, men folk behandlar mig på ett annat sätt än när jag var överviktig. Så jag har lovat mig själv att aldrig bli tjock igen, jag vill inte bli den personen igen. Nu håller jag stenkoll på min vikt, men på ett hälsosamt sätt. Jag har till och med fått frågan på hälsokontroller om jag är elitidrottare. Och det är häftigt.
Testa samma metod

Sussies bästa motivationstips

1. Tävla mot dig själv
Jag har en app som heter Runkeeper där jag tävlar mot mig själv. Jag vill alltid vara snabbare än gången innan jag var ute och promenerade (Runkeeper kan dessutom kopplas ihop med Wellobes app).

2. Köp lite snygga träningskläder
Det kan låta ytligt, men det ska vara roligt att träna. Och jag tycker i alla fall inte att det blir lika roligt med en gammal t-shirt på mig.
3. Ge inte upp
Slås inte ner om det går trögt en viss vecka. Ge inte upp, utan fortsätt sikta mot dina mål. Jag tycker också att det är viktigt att inte lyssna på alla andra, utan att göra sin egen grej.

Namn: Susanne Wikman
Ålder: 35 år
Bor: Luleå
Yrke: Servitris
Längd: 177 cm
Startvikt: 92 kg
Slutvikt: 72 kg

OBS! Susanne vikt kan ha ändrats sedan intervjun gjordes.

Dela DIN historia och inspirera andra!
Mindre ersättning utgår. Maila info@wellobe.se så berättar vi mer.

Det här får du som medlem i Wellobe

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett digitalt medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

Läs även

Kom igång med Wellobe

Så fungerar Wellobe’s mobilapp

Så effektiv är Wellobe

Så går du säkrare ner i vikt

Amanda Johansson

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här