Patrik gick ner i vikt med Wellobe.
Patrik gick ner i vikt med Wellobe. Foto: PRIVAT.

Fick hjälp av polare – gick ner i vikt

Med hjälp från sin polare har Patrik gått ner 21 kg – på bara 4 månader.
– Min kompis har själv gått ner 38 kg i Wellobe. Tidigare har jag testat alla dieter, men aldrig lyckats – förrän nu, säger Patrik.

Testa samma metod som Patrik

Det hela började med att Patriks kompis Magnus Lindström gick ner hela 38 kilo med Wellobes hjälp, så Patrik blev nyfiken på vad han egentligen hade gjort för att lyckas så bra.
– Magnus kom helt enkelt hem till mig och min fru, öppnade kylskåpet, gick igenom allt och sade sedan vad vi kunde ha kvar och inte. Och det var intressant att se hur mycket vi hade som inte var bra för oss, säger Patrik.

JUST NU: En månad på köpet

”Kosten är över sjuttio procent av insatsen”

Tidigare har Patrik testat väldigt många olika dieter för att gå ner i vikt och då varit inställd på att det har varit träningen som har varit avgörande för en lyckad viktminskning. Nu har han insett att han hade fel.
– Vad jag har bedragit mig! Jag har hela tiden tänkt att det viktigaste är att man tränar mycket. Men genom Wellobe har jag lärt mig att det är kosten som är nyckeln till framgång. Jag skulle nog säga att det är över sjuttion procent av insatsen, säger han.

Har börjat prioritera sig själv

Patrik har dessutom alltid varit en kille som ställt upp för andra. Därför har det varit en stor omställning att inte säga ja när någon har frågat om hjälp.
– Jag har dock blivit tvungen att prioritera mig själv för att lyckas med min viktminskning. Om jag har planerat att laga mat, äta den och sedan träna en kväll så har jag hållit det, även om någon har ringt och bett om hjälp. Förut hade jag inte gjort så och det har varit det svåraste för mig, att säga nej till andra, säger Patrik.

Kolla: Hur mycket kan du gå ner med samma metod?

Gjorde det till en rolig grej

Efter Magnus besök bestämde sig både Patrik och hans fru att gå med i Wellobe. Och bara fyra månader senare hade Patrik tappat nästan 21 kilo.
– Jag och min fru har gjort det till en rolig grej tillsammans. Att vi har gjort det ihop har fungerat hur bra som helst. Jag tycker verkligen att Wellobe är ”the shit”. Det har fungerat till hundra procent så länge vi bara har hållit oss till våra rekommenderade kalorier. Visst har det funnits veckor när jag inte har gått ner så mycket som jag har velat, men då har det bara varit att fortsätta, säger Patrik.

"Rapporterar" till polaren

Att Patrik har haft polaren Magnus som stöd under resans gång har varit jätteviktigt.
– Jag är så tacksam över hans hjälp. Varje lördag tar jag en promenad på ungefär en mil, väger mig, mäter midjan – och hör av mig till Magnus och rapporterar resultatet. Då kommer han alltid med feedback och tips, berättar Patrik.

Allt finns i Wellobe’s app

För Patrik har även Wellobes app varit till stor hjälp. Där har han loggat allt han har ätit och även om han numera vet på ett ungefär hur mycket olika livsmedel väger och innehåller i kalorimängd så återkommer han och frun ofta till den.
– Vi letar alltid recept i Wellobes receptbank. Den är verkligen toppen! Det finns hur mycket goda recept som helst. Vår favorit är fläskfilé med rotfruktsgratäng, den rätten har vi ätit säkert tio gånger! säger Patrik.

Prova samma metod som Patrik

Namn: Patrik Norén
Ålder: Snart 50
Yrke: Hamnarbetare
Bor: Norrköping
Längd: 182 cm
Startvikt: 126,9 kg
Väger i dag: 106,2 kg
Gått ner totalt: 20,7 kg

Patriks tre vikttips

1. Ha viljan
Det är bara du som kan bestämma dig. Att vilja gå ner i vikt är det som gör att du kommer att lyckas.

2. Logga allt
Slarva inte med att logga det du äter i appen. Och ät det du loggar. Om du skriver in 150 gram kött, ät inte 250 gram kött då. Det håller inte.

3. Våga tacka nej
Säg nej till sötsaker om du inte vill ha när någon bjuder och våga prioritera dig själv.

Det här får du som medlem i Wellobe

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett digitalt medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

Läs även

Kom igång med Wellobe

Så fungerar Wellobe’s mobilapp

Så effektiv är Wellobe

Så går du säkrare ner i vikt

Amanda Johansson

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här