Evy om sin viktresa i Wellobe.

”Det finns ingen bra tidpunkt för att börja sitt nya liv”

”Jag börjar mitt nya liv på måndag”. Ni känner väl igen uttrycket? Evy Andreasson gjorde precis tvärtom – och startade sin viktresa mitt i veckan inför en julhelg med många frestelser. Idag väger hon 22 kilo mindre.
– Det finns ingen bra tidpunkt för viktminskning. Antingen är det jul, semester, födelsedag eller något annat man vill fira. Det är bara att sätta igång och så löser sig resten, säger hon.

Det var när Evys dotter Frida började med Wellobe som hon förstod att det kunde vara något för henne. Det var enkelt, man fick äta vad man ville och hade eget ansvar. Dessutom verkade recepten rätt goda, som Evy själv beskriver det.
– Min dotter gjorde matlådor till mig och sa åt mig att prova Wellobe ett par dagar och jag tänkte "varför inte?". Jag hade nämligen ställt mig på vågen och blev inte glad om man säger så, säger Evy och skrattar.

Tog mindre än ett år

Vågen visade 86,1 kilo när Evy gick med i Wellobe*. Idag står den på 63,7 kilo.

– Det tog mindre än ett år att gå ner i vikt och nu har jag legat runt 63 kilo ett år ungefär. Det var inte alls svårt, snarare tvärtom. Jag loggade det jag åt och såg hur mycket kalorier jag hade kvar för dagen. Svårare än så var det inte.

Förändrade inte livsstilen mycket

Evy minskade på portionerna men i övrigt förändrade hon inte sin livsstil särskilt mycket.
– Eventuellt så äter jag ute lite mindre nu men det händer ändå att vi går på restaurang. Jag försöker ha med mig matlådor till jobbet varje dag och tar lite mindre fika om det bjuds. Däremot tar jag inte överdrivet mycket om det innehåller mycket kalorier. Jag har ändå aldrig varit en bullälskare.

Investera i din hälsa du också!

Svårt att stå emot ibland

Utmaningen har inte varit att gå ner vikt, utan omgivningens frågor om Evy inte borde unna sig ett extra glas vin, en kaka till eller mer mat.
– Det har varit svårt att stå emot ibland och många fortsätter fråga fastän man sagt nej. Det har varit lite jobbigt.

Minskade portionsstorlekar

Evy försöker varje dag att promenera och komma upp i 10 000 steg. I övrigt är det bara minskningen av portionsstorlekarna som gjort att hon tappat 22 kilo.
– Jag har några recept från Wellobe som jag följer och sen har jag skapat ett par egna som ändå håller sig inom kaloriplanen. De är enkla att laga och ger god mat.

Har kvar "Wellobestänket”

Även om Evy nått sin målvikt så använder hon fortfarande Wellobe. Hon loggar inte längre maten men planerar måltiderna och har kvar ”Wellobestänket”.
– Det har blivit mer som en livsstil och jag gillar tanken bakom Wellobe. Man får äta allt. Viktresan var otroligt rolig att hålla på med. Idag kan jag handla Small i kläder och behöver inte längre gå i butiker som har XL. Själva vägningen såg jag som en jättevinst varje gång, det var så härligt att se förändringen.
Prova samma verktyg som Evy

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här