Claudia gick ner i vikt i Wellobe.
Claudia gick ner i vikt i Wellobe. Foto: Privat/colourbox.

”Jag har ätit för mycket utan att tänka på konsekvenserna”

Claudia Bergman, 47, gillar verkligen mat.
Något som hon under de senaste åren märkt av på sin vikt.
– Jag känner mig plufsig och ohälsosam och vill därför gå ner i vikt, säger hon.

Claudia Bergman, 47, har vägt för mycket under de senaste 4 åren. Just nu pekar vågen på 82 kilo till hennes 162 cm och hon har insett att det är dags att göra något åt saken.

– Jag har testat en rad olika metoder under åren men det har slutat på samma sätt – att jag går upp vikten igen.

Nu under de kommande 60 -dagarna är hon en av deltagarna i Josefines utmaning med Wellobe. Där ska hon få hjälp med att få rätt på kaloriintaget och etablera goda vanor.

– Mitt stora problem är att jag verkligen tycker om god mat och äter för fort. Jag märker därför inte av att jag är mätt utan fortsätter att äta. Under flera år har jag ätit så här utan att tänka på konsekvenserna, säger Claudia.

Claudia har under åren tränat en hel del men i december skadade hon knäet och då kände hon att hennes vikt verkligen påverkar och att det var nödvändigt att gå ner i vikt.

– Jag vill ju att mina knän ska orka bära mig ett tag till så då blev det helt plötsligt ett hälsoproblem. Jag har även diabetes så det bidrar till att jag vill få rätt på min vikt, säger hon och fortsätter:

– Träningen har jag koll på. Jag skaffade en PT för ett tag sedan och kör med henne  två gånger i veckan och sen kör jag spinning en gång per vecka utöver det.

Vad är ditt största problem med maten?

– Att jag äter för stora portioner både på lunchen och middagen. Min man är före detta kock så han lagar god och bra mat men jag äter för mycket. Godis, snacks och skräpmat är inga problem för mig utan det är portionerna och att jag gärna tar ett glas vin till maten lite för ofta.

Hur ska du göra för att tackla dessa fällor?

– Jag kommer nu att börja halvera mina portioner och hålla koll på kalorierna i maten jag stoppar i mig. Sen kommer jag begränsa de gånger jag tar vin till maten utan välja vatten istället.

Är det något du undviker helt under utmaningen?

– Jag kommer att undvika kolhydrater under veckorna. På helgerna kommer jag att unna mig pasta eller potatis om jag vill det.

Vad är ditt mål nu under dessa 60 dagar och på lång sikt?

– Jag vill gå ner 10 kilo nu under dessa första 60 dagar och sen gärna 5-7 kilo till.

Följ Claudias resa i hennes blogg på Wellobe. Inte medlem? Här kan du bli medlem

Karin Holmberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här