Foto: PRIVAT

”Jag gick ner i vikt genom att gå och jogga” 

En nyårsafton bröt Carolin ihop totalt. Hon hade ställt sig på vågen, som visade 80,5 kilo, och klarade inte ens av att fira med familjen. Idag är Carolin 26 kilo lättare och en helt ny människa.

Kilona hade smugit sig på för Carolin efter att hon träffat den stora kärleken och fött två barn. Hon var helt enkelt en klassisk soffpotatis som åt mycket godis och som på sin höjd tog en promenad i veckan. Carolin sov även dåligt, tyckte det var jobbigt att leka med barnen och var ofta negativ.

Gav sig själv ett löfte

Efter insikten om sin övervikt på nyårsafton gav Carolin sig själv ett löfte – att gå ner från 80,5 kg till 54,5 kg. Några år innan hade hon testat med måltidsersättningar och omotiverade besök på gymmet, men inget funkade speciellt bra. Men så hittade Carolin en annan metod.

–Jag hittade Wellobe och tänkte att det kunde passa mig då man får äta vad man vill fast i rimliga mängder. Eftersom jag har en familj är inte helt lätt att laga olika rätter till alla. Innan min viktnedgång åt jag husmanskost och det är det jag äter i dag också, men i rimliga mängder. Blir jag sugen på något äter jag riskakor eller så tillåter jag mig att äta något onyttigt och tar en extra joggingtur istället. Jag testar även goda recept från Wellobe då och då.

JUST NU: En månad på köpet

Från soffpotatis till aktiv löpare

Maten blev inte en jättestor omställning för Carolin. Däremot var träningen en utmaning.

–Jag började med promenader, det var det enda jag orkade i början. När promenaderna flöt på ökade jag takten till powerwalks, sen började min kropp kräva mer. I dag orkar jag springa och kör löpning tre gånger i veckan. Jag ska även börja med styrketräning nu för att stärka kroppen.

Kilona rasade - med verktyg och vilja

Det var med hjälp av viktiga verktyg och en stark vilja som Carolin började se resultat. Efter bara några veckor började kilona rinna av henne.

–Dagboken inne på Wellobe är jätteviktig för mig. Det är den som visar hur mycket jag ska äta och vad olika saker innehåller. Även bloggarna är superbra verktyg. Där får man enormt stöd och peppning från andra i samma situation.

"I dag är jag lättare och lyckligare"

Från att ha varit överviktig och haft ett högt BMI är Carolin i dag 26 kg lättare. Men det är inte bara vikten som förändrats.

– Jag känner mig yngre och piggare efter min viktnedgång! Och jag orkar mycket mer. Mina sömnproblem är borta och människor runt om mig säger att jag är mer positiv och glad nu för tiden. Jag känner verkligen att jag hittat tillbaka till mig själv!

Testa Wellobes metod du också

Sofie Strandberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här