I Wellobe gick Madeleine Nylander ner 20 kilo på ett halvår.

Hennes tips: ”Fortsätt att äta det du gillar”

Madeleine Nylander, 22, hade inga förhoppningar om att lyckas gå ner i vikt.
Ändå gick hon ner över 20 kilo på mindre än ett halvår.
– Jag fick sy in min studentklänning flera gånger om, säger hon.

Få tillgång till samma verktyg som Madeleine

Stor press, mycket stress och idogt tröstätande hade gjort att Madeleine Nylander sakta men säkert gått upp i vikt hela sin tonårstid. När hon i perioder mådde bättre gjorde hon några halvhjärtade försök att gå ner sina extrakilo igen, men utan resultat. När vågen slutligen stod på 87 kilo fick dock Madeleine nog. Nu måste hon gå ner! Men hur skulle hon lyckas? Alla tidigare försök hade ju varit fruktlösa. Att äta annorlunda var lättare sagt än gjort, och när hon tränat mer hade hon fått ökad aptit vilket gjort att hon gått upp ännu mer.

Investera i din hälsa du också!

Trodde egentligen inte på det

Orsaken till att Madeleine fastnade för Wellobe* var att hon kände att hon kunde fortsätta äta samma mat som hon var van vid. Och som vegan underlättade det. I samråd med sin mamma anmälde hon sig och påbörjade sin resa i november 2014. Målet var att väga 65 kilo till studenten, sju månader senare. Det var många kilo och kort tid, så Madeleine valde det näst tuffaste programmet Wellobe hade. Men några förväntningar på att lyckas hade hon överhuvudtaget inte.
– Jag hade misslyckats så många gånger tidigare så jag trodde egentligen inte på det här heller, säger hon.
Känner du igen dig? Få hjälp med din hälsa

Fick sy in studentklänningen

Just därför blev lyckan total när Madeleine redan första veckan rasade 2,5 kilo.
– Jag blev så glatt överraskad av att äntligen ha hittat ett sätt som gav resultat. Det var knappt jag trodde det var sant.
Under våren fortsatte vikten att klättra nedåt. Samtidigt närmade sig studentbalen med stormsteg och drömklänningen, som hon redan köpt, blev större och större för varje dag. Till slut fick hon låta sy in den, inte bara en utan två gånger.

”Ett grymt verktyg”

Ibland kom små bakslag då vågen stod still, men till skillnad mot tidigare gav inte Madeleine upp utan fortsatte kämpa.
– Genom Wellobe fick jag nämligen flera insikter, inte bara om hur jag skulle göra för att gå ner. Jag lärde mig också att viktminskning kan gå i etapper och ibland stanna upp, trots att man gör allt rätt. Det är det som gör det till ett så grymt verktyg.
Två månader tidigare än väntat hade Madeleine nått sitt mål och kunde fira sin student i precis den form – och klänning – som hon hade drömt om.
– Det kändes helt fantastiskt.
Efteråt bytte hon från Wellobes viktminskningsprogram till deras Hålla nollan-program. Det följde hon i ytterligare ett halvår för att känna sig trygg med att kunna hålla sin nya vikt.
Nå din målvikt – med våra verktyg

”Jag är inte så hård mot mig själv längre”

Hålla nollan-programmet fungerade också bra, ända tills Madeleine drabbades av både svår, daglig migrän och endometrios. Idag påverkar smärtan och medicinerna Madeleine starkt och i perioder har hon haft svårt att hålla sin hälsosamma livsstil. Några kilo har därför smygit sig tillbaka, men det bekymrar henne inte nämnvärt.
– Jag är inte så hård mot mig själv längre. Nu vet jag varför jag har gått upp och hur jag ska göra för att gå ner igen. Innan Wellobe hade jag inte de insikterna, men det har jag nu.

Namn: Madeleine Nylander
Ålder: 22 år
Bor: Halmstad
Längd: 173 cm
Startvikt: 87 kg
Målvikt: 65 kg

Madeleines bästa tips

Var inte för hård mot dig själv. En viktnedgång går i etapper. Ibland behöver kroppen vila och då står vikten still, trots att du inte gjort något fel. Ta därför bakslagen med ro och låt dig inte slås ned av dem!

Ensam ÄR inte stark. På Wellobes bloggar hittar du andra som gör liknande resor som du. Använd dig av dem för att bolla tankar och idéer, söka stöd och hämta inspiration!

Fortsätt äta det du gillar. Utnyttja det faktum att du kan använda dina favoritrecept, fast lite modifierade, på Wellobe. Det underlättar att du kan fortsätta äta det du är van vid.

Bli av med DIN övervikt

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här