PRIVAT

”I Viktklubb får man äta vad man vill”

Även om Jenny Miller tränade flera gånger i veckan blev resultatet av den årliga hälsokontrollen en chock. 10 kilo skulle hon gå ner i vikt för att ligga på ett normalt BMI. Men istället gick hon ner 15 kilo.

Jenny Miller gick ner 15 kilo med Viktklubb

Gå med i Wellobe

Det var hälsokontrollen som blev startskottet på Jennys viktresa. Den här gången ville hon hitta något som verkligen funkade i längden, mer än de klassiska bantningskurerna där man går ner snabbt men upp lika fort igen.
Wellobe var helt rätt för mig eftersom man får äta vad som helst så länge man bara loggar det och har koll på antalet kalorier. Loggboken är min bästa vän! säger Jenny och skrattar.

Nådde sin målvikt – men fortsatte

När Jenny väl bestämt sig för något, ja då är det så. Då finns det inget som kan stoppa henne, säger hon.
– Jag var väldigt strikt i början. Åt inget socker alls och loggade varenda liten sak. Men jag tyckte att allt gick så lätt så jag fortsatte även efter att jag egentligen redan hade nått min målvikt.
Att Jenny vägde 80 kilo till sin 165 centimeter gjorde att hon ibland kände sig trött och hängig.
– Nu är jag verkligen mycket piggare. Jag har dessutom börjat springa en hel del och det är ju helt otroligt att jag har gått runt och "burit på" 15 kilo extra alla dessa år.

”Tar på mig vad jag vill ha”

Även om Jenny alltid har varit trygg i sig själv så har hon inte gillat att ha tajta kläder på sig, framförallt inte plagg som sitter åt vid magen.
– Nu tar jag på mig vad jag vill. Det har blivit mycket roligare att handla kläder. Sedan blir man ju stolt över sin kropp på ett annat sätt och det är en häftig känsla!

Vi hjälper dig att gå ner i vikt!

Så äter hon

Till frukost idag äter Jenny fil och flingor. På lunchen värmer hon oftast en soppa, och en middag kan vara spagetti och köttfärssås eller något annat recept på Wellobe.
– Utöver det äter jag dessutom två mellanmål om dagen. Det kan vara frukt eller sockerfri kvarg. Sen avslutar jag gärna kvällen med ett par salta pinnar, om jag har kalorier kvar vill säga.

Ska hålla vikten

Trots att Jenny redan har gått ner 15 kilo och har ett normalt BMI fortsätter hon idag att använda Wellobe.
– Det är ju det här med att hålla vikten, det är ju också en utmaning. Och jag vill gärna ha ett par kilos marginal.

Jennys tre tips

1. Träna eller rör på dig på annat sätt, om det så är en promenad på lunchen. Lite är bättre än inget.
 

2. Ha en plan för maten och handla därefter. Då blir det svårare att göra snedsteg.
 

3. Du måste vilja gå ner i vikt på riktigt, annars går det inte. Man måste vara motiverad.

Behöver du hjälp med DIN hälsa?

Wellobe* startade i samarbete med Karolinska Institutet år 2003. Som medlem får du en individuell kostplan, loggbok och mobilapp så att du kan hålla koll på hur många kalorier du äter och göra av med. Du får även tillgång till vår bank med tusentals kaloriberäknade recept, kan ta del av träningsprogram och filmer, följa dina framsteg i grafer samt få tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande mat-, motions- och motivationsexperter. Och behöver du extra pepp kan du alltid besöka vårt medlemsforum.
Varmt välkommen

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här