Anna om sin viktresa i Wellobe.
Anna om sin viktresa i Wellobe. Foto: PRIVAT.

”Det gick förvånansvärt lätt att gå ner i vikt”

När Anna Hestner, 43, började registrera all mat och motion minskade både vikten och midjemåttet automatiskt.
– Nu orkar jag så mycket mer och är gladare, säger Anna.

Känner du igen dig? Nå DINA hälsomål – med vår hjälp

Anna älskar att dansa. När hon efter en rolig kväll på dansgolvet insåg att hennes kropp antagligen inte skulle hålla för mer dans om hon inte gjorde något åt sin vikt kände hon att det var dags för en förändring.
– Jag har alltid varit överviktig och haft en hel del bekymmer med min kropp, som diskbråck och höftartros. Men den natten googlade jag olika alternativ och hittade Wellobe, och morgonen efter körde jag igång, säger hon. Anna började skriva in allt hon åt i en loggbok, och fick en rejäl ögonöppnare.
– Tydligen åt jag för lite lunch och middag och förstod helt plötsligt varför jag ville ha fyra ostmackor på kvällen. Nu äter jag ordentliga portioner av sådant som jag vet att jag kan lasta på mycket av, såsom baljväxter och magert kött, men har minskat på sötsakerna.

”Får äta glass”

Men totalförbud tror hon inte på.
– Jag får äta glass bara jag ser till att det ryms i min kaloribudget. Och drar jag ner på snabba kolhydrater blir jag inte lika sugen på sött. Jag är faktiskt förvånad över hur lätt det har varit!

När det kommer till motion har Anna satsat på promenader, men har också fortsatt med sitt största intresse.
– Jag har vågat börja dansa bugg igen. Då håller man på i en och en halv timme och tänker inte ens på att man rör på sig, säger Anna och poängterar hur viktigt det är att ha roligt men också fundera över varför man vill gå ner i vikt, så att det håller i längden.

En ny livsstil

För henne själv har vågen stått stadigt på minus 25 kilo efter ett halvår med den nya livsstilen.
– Förut har min motivation alltid varit typ ”bli smal till bröllopet”, men den här gången vill jag göra det här för att vara frisk livet ut. Och nu orkar jag så mycket mer och är gladare.
Se hur mycket DU kan gå ner med samma verktyg

Jonna Karvonen

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här