Annika Nilssons gå-ner-i-vikt-resa i Wellobe.

”Det var viktigt att äta vad jag ville”

Hej!
Jag heter Annika Nilsson och är 47 år. Jag har i många år kämpat med att gå ner i vikt, men aldrig hittat ett förhållningssätt som fungerat. Nu känner jag mig mer motiverad än någonsin och har flera gånger sneglat på er reportage och funderat på om det verkligen är så lätt att gå ner i vikt. Och ja, det är det! Jag har fått ett helt annat tänk kring hur jag ska äta och rör mig som aldrig förr! Tack Wellobe! Hoppas att jag kan inspirera andra till en liknande resa.

Kan du nå din målvikt – med samma metod?

Så lyder brevet som Annika Nilsson, 47, själv skrivit. När vi ringer upp är hon lika positiv:
– Jag har aldrig lyckats innan, men nu har jag gått ner 15 kilo och 15 centimeter i midjan.
Hon fortsätter:
– I många år sneglade jag på och läste andras framgångshistorier. Sedan fick jag möjligheten att göra ett hälsotest på jobbet och förstod att jag borde göra något åt vikten. Och tillslut kände jag att “det här är inte kul längre, nu får det bära eller brista”.

JUST NU: 50% rabatt

Så gick Annika ner i vikt

Annika registrerade sig i Wellobe* och började logga allt hon åt. Hon var inte petnoga, utan ville leva ett vanligt liv och undvek att påverka barnen.
– Däremot drog jag ner på pasta och ris, och fyllde tallriken med kött, fisk och grönsaker som bönor, broccoli, morötter och tomater.
Tidigare var Annika “en riktig fikagris”, som hon själv uttrycker det. Hon fikade två till tre gånger i veckan både hemma, på jobbet och hos vänner. Men det drog hon ner på nu, för att hjälpa kroppen att gå ner i vikt.
– I början var det jättejobbigt. Men jag bestämde mig helt enkelt bara för att andra fick göra vad de ville. Däremot ville inte jag mer.

Testa samma metod som Annika

Gick ner i vikt – nästan utan att träna

Annika har också alltid älskat chips. Men för att underlätta för kroppen att gå ner i vikt började hon väga lagom stora ransoner i små skålar.
– Tanken är ju att hitta en livsstil som jag kan leva med på lång sikt. Därför var det viktigt att kunna äta vad jag ville – men ha koll.
Och hur såg det ut på träningsfronten?
– Tja, jag läste tipsen från era experter och började promenera en halvtimme varje dag tre till sex dagar i veckan. Oftast powerwalks, blandade med löpning. Ibland körde jag situps och lite planka när jag kom hem. Mycket mer än så behövde jag inte röra mig.

”Jag klarar mig själv nu”

Med facit i hand tycker Annika att hon har kunnat gå ner i vikt utan att uppoffra särskilt mycket.
– Jag har bara fått ett annat tänk. Och det blir lättare hela tiden när man får så tydliga resultat. Från att ha loggat all mat och motion de första tre månaderna registrerar jag nu bara vikt och midjemått. För resten sitter liksom i mig nu. Jag vet ungefär hur stora portioner jag ska äta och hur mycket jag behöver röra mig för att gå ner i vikt. Det är jätteskönt.

Nå din målvikt – med samma verktyg

Annikas AHA-upplevelser

 1. Betydelsen av bra mat
  Jag har insett att jag fortfarande kan äta vad jag vill – i mindre portioner – och ändå få resultat. Man behöver faktiskt inte ta om och kan unna sig lite extra då och då.
 2. Vikten av regelbunden motion
  Nyckeln är att komma ifrån känslan av tvång, jag har varit så många gånger där. Jag har skaffat gymkort men inte orkat. Och sedan har jag tappat både intresse och motivation. Nu har jag bara bestämt mig.
 3. Insikten av hur stor effekt mat- och motionsvanorna har
  Tidigare har jag försökt gå ner i vikt genom att enbart motionera. Sedan har jag tyckt att jag har varit så duktig så jag har gått hem och ätit chips efteråt. Nu har jag förändrat både mat– och motionsvanorna – och det har hänt jättemycket på jättekort tid.
 4. Förståelsen för hur viktigt det är med rätt kunskap
  Det är klart att det har varit tufft när vikten har stått still. Men eftersom jag läste på Wellobe att det händer de flesta så var jag beredd. Det är klart att jag blev irriterad, men fortsatte ändå. Det hade jag inte gjort för något år sedan.

Nå DIN målvikt – med samma metod

Det här får du som medlem

 • En kostplan
 • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
 • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
 • Dina framsteg i grafer och tabeller
 • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
 • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
 • Tillgång till alla våra träningsprogram
  Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här