För hästmassören Sabina passade den nya vardagen under coronapandemin bättre.

Började jobba hemifrån – fick ordning på hälsan

Med småbarnslivet, jobbresorna och konferenserna hade Sabina Anderberg, 49, inte tid att ta tag i hälsan.
Sen började hon jobba hemifrån – och det blev en positiv vändpunkt.
– Jag insåg att det var ett perfekt läge för mig, säger Sabina, som gått ner 15 kilo med Wellobe.

Testa samma metod som Sabina

För många har hemmajobbandet under coronapandemin inneburit mindre vardagsmotion, mer stillasittande och sämre hälsa. För Sabina Anderberg, 49 år, blev det tvärtom.
Hon fick helt plötsligt tid och möjlighet att laga och kombinera annan typ av mat, logga vad hon åt och att motionera mer. Då passade det perfekt att börja använda Wellobe.

JUST NU: 50% rabatt

”När jag vägde en vanlig portion förstod jag…”

– Jag hade testat Wellobe förut och visste att det funkade bra för mig, men hade inte hållit fast vid det en längre period. Jag är ganska bekväm av mig, så dieter går bort. Med Wellobe upptäckte jag att jag kunde äta vad jag ville, bara inte för mycket av det, säger Sabina.
– Jag fick också mycket bättre förståelse för vad som passade min kropp och började känna mig mätt och pigg, fast jag åt mindre mängd.
Till att börja med loggade Sabina allt hon åt. Hon valde också livsmedel som var lätta att väga för att det skulle bli så lätt som möjligt.
– Jag ville komma in i det ordentligt. Ju mer jag loggade, desto mer insåg jag hur mycket jag faktiskt åt innan. När jag vägde en vanlig portion förstod jag att den många gånger var tre gånger större än vad jag behövde.

Tänkte på sig själv – och hästen

Anledningen att Sabina ville ta tag i hälsan var att hon kände sig tung och obekväm i sin kropp. Dessutom kände hon ett ansvar gentemot den islandshäst som gör Sabinas stora intresse möjligt – ridningen.
– Ja, jag vill vara en så lätt last som möjligt för den, det spelade absolut in. I samband med att hästen behövde gå ner i vikt kändes det rimligt att också ta ansvar för min egen kropp och vikt.
Efter en lite trevande start kom Sabina igång ordentligt med sin hälsosatsning förra sommaren. Sedan bara fortsatte det till i vintras. Då kände hon sig nöjd och tog en paus i viktnedgången.
Nå din målvikt – med samma metod

”Jag äter samma mat som innan”

Tack vare en ny medvetenhet om vad hon åt, i kombination med motionen hon får i ridningen och att cykla till stallet när vädret tillåter, hade Sabina gått ner 15 kilo.
– Jag vande mig fort med ett lägre energiintag, en smidig grej med Wellobes app är att den indikerar hur ofta jag ska äta för att hålla mig mätt. Och det är i princip den enda förändringen jag gjort. Jag äter samma mat som innan, bara i lite mindre mängd. Det enda jag dragit ner på är det riktigt onödiga som vitt mjöl och rent socker, som bullar och annat fika.
Men hon kan fortfarande unna sig ibland. Som den chokladfantast Sabina är gör hon utrymme i sin kaloribudget för en chokladkaka med lagom mängd kalorier i varje helg.
– Det är härlig känsla när man inser att man inte behöver ha några förbud för att lyckas med det här.

Mår bättre än någonsin

I dag känner sig Sabina starkare. Hon vittnar också om bättre sömn, att hon är piggare på dagarna och lättare i kroppen.
– Det är lite ironiskt att jag har jobbat i soffan ett helt år, och ändå mår bättre än någonsin fysiskt. Jag trodde faktiskt inte jag skulle klara av att göra den här förändringen, jag börjar ju närma mig 50, och man har ju hört att det ska vara svårare att gå ner i vikt då.
Med våren på och så småningom sommaren på ingång ser Sabina fram emot att fortsätta med sin nya livsstil och få in ännu mer rörelse i vardagen.
– Jag skulle kunna vara nöjd nu, men den här resan har gjort mig inspirerad. Jag vill röra mig, jag vill äta bra. Jag vill fortsätta må så här bra. Det känns bra både gentemot familjen, mig själv och min häst att ta ansvar för min hälsa och sätta in på friskvårdskontot inför framtiden.
Nå din målvikt – med våra verktyg

Sabinas 4 bästa hälsotips

 • Bestäm dig för att verkligen testa. Håll i och håll ut om det är tufft i början, ge det en ordentlig chans.
 • Sätt små kortsiktiga mål, då får du ofta känna att du kan lyckas. Sen kan du successivt öka målen när du kommit in i det.
 • Var konsekvent och tålmodig. Se det som att du förändrar din livsstil. Du kommer vänja dig och inse att du inte alls behövde allt du åt innan.
 • Ta inte bort allt som är gott, men dra ned på mängden på det som är härligt.

Namn: Sabina Anderberg
Ålder: 49
Yrke: Verksamhetsutvecklare och hästmassör
Bor: Stockholm
Längd: 169 cm
Viktnedgång: –15 kilo
Nå dina hälsomål – med vår metod

Det här får du som medlem

 • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
 • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
 • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
 • Planerade veckomenyer med kostscheman
 • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
 • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
 • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
 • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
 • Ett medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation
  Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här