Minna Liu, gick ner i vikt med Wellobes mobilapp.
Minna Liu, gick ner i vikt med Wellobes mobilapp. Foto: Privat

Minna: Jag fick resultat direkt

Under mer än tio år misskötte hon kosten och köpte godis i princip varje dag.
Men på ett halvår lyckades Minna Liu, 46, få bättre vanor och gå ner över 10 kilo.
– Jag fick resultat väldigt fort och det gav motivation att fortsätta.

Nå din drömvikt – med samma verktyg

Fram till för ett decennium sedan levde Minna Liu, 46, och hennes man ett hälsosamt liv och hade en vikt de mådde bra av. Men under en graviditet ökade både energibehov och aptit. Helt normalt, men tiden efteråt blev problematisk.
– Min man började också äta mer. Efter tio år var vi fortfarande kvar i de vanorna. Dubbla portioner varje måltid, och chips eller godis varje kväll. Successivt ökade jag i vikt och till slut kände jag inte igen mig själv. Jag var trött och oftare på dåligt humör, säger Minna.

JUST NU: En månad på köpet

Började väga och logga all mat

I januari 2021 gjorde Minna ett försök att få ordning på hälsan, men det misslyckades. Ett halvår senare, i september, hittade hon och hennes man Wellobe.
– Vi började väga och logga allt vi åt och blev snabbt medvetna om vad vi stoppade i oss och vad det innehöll. Vitt bröd, ost och marmelad till frukost byttes till kvarg och egengjord granola. Det var färre kalorier men gav framför allt mer mättnad, jag höll mig på det längre. Jag fick resultat på vågen nästan direkt och sen fortsatte det i jämn takt.

Tog hjälp av mobilapp

När Minna gick i mataffären förr slank allt möjligt ner. Godis var ett dagligt köp. Idag kan hon med Wellobes mobilapp scanna alla livsmedel och jämföra dem direkt i butiken.
– Vi tog bort socker och bytte ut den klassiska kolhydratskosten pasta, ris och potatis mot råkost. Så istället för spaghetti till köttfärssåsen åt vi färdigpåsar med grönsaker och rotfrukter. Det funkar till allt, kyckling och fisk också. Jag blir mätt och behöver aldrig ta mer än en portion.
Minna tog också tag i träningen. Men inte på gym eller ute i spåren.
– Jag testade bland annat Wellobe’s livepass, men annars Youtube. Där finns allt möjligt. Jag har kört både styrketräning och konditionsträning framför tv:n.

Få tillgång till samma app som Minna HÄR

Kämpar för att äta mer

Minna nådde sin målvikt redan i december förra året och har sedan dess använt Wellobes “Hålla nollan”-program, för att behålla sin nya vikt. Det innebär att hon kan äta fler kalorier än tidigare.
– Jag jobbar fortfarande med att hitta balansen, jag blir ju mätt av att äta den mängd som jag gjorde när jag gick ner i vikt, så resten har jag fått fylla ut med godis eller lite extra pasta till maten.

”När man ser resultaten får men mer motivation”

När Minna och hennes man upptäckte att Wellobe faktiskt fungerade började de tipsa andra om tjänsten. Bland annat mannens bror, som också han nådde sin målvikt och förbättrade hälsan.
– Är man noggrann med att väga, mäta och hålla sig till sin rekommenderade kalorigräns så lyckas man, så är det bara. När man ser resultaten får man också än mer motivation. Och det handlar verkligen inte bara om siffran på vågen, jag är gladare, piggare och orkar mycket mer än vad jag gjorde förut.

Namn: Minna Liu
Ålder: 46
Bor: Stockholm
Familj: Gift, två barn
Sysselsättning: Arbetsledare på marktjänstbolag på Arlanda
Längd: 161 cm
Startvikt: 72 kg
Väger nu: 61 kg

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här