Getty Images/Privat

Minna: Är du noggrann så lyckas du

Under mer än tio år misskötte hon kosten och köpte godis i princip varje dag.
Men på bara en höst lyckades Minna Liu, 46, få tillbaka hälsosamma vanor och gå ner över 10 kilo.
– Jag fick resultat väldigt fort och det gav motivation att fortsätta, säger Minna.

Nå din drömvikt – med samma verktyg som Minna
JUST NU: 50% rabatt

Fram till för ett decennium sedan levde Minna Liu, 46 år, och hennes man ett hälsosamt liv och hade en vikt de mådde bra av.

Då ökade Minnas energibehov och aptit under en graviditet. Helt normalt och naturligt. Det var tiden efter som blev problematisk.
– Min man började äta mer i samma veva. Nu hade det gått tio år, och vi var fortfarande kvar i de vanorna. Vi åt dubbla portioner till varje måltid, åt chips eller godis varje kväll. Successivt ökade jag i vikt och till slut kände jag inte igen mig själv. Jag var trött och oftare på dåligt humör, säger Minna. 

JUST NU: 50% rabatt

”Jag fick resultat nästan direkt”

Redan i januari 2021 gjorde Minna ett försök att få ordning på hälsan, men det misslyckades. Ett drygt halvår senare, i september, hittade hon och hennes man Wellobe.
– Vi började väga och logga allt vi åt och blev snabbt väldigt medvetna om vad vi stoppade i oss och vad det innehöll. Vitt bröd, ost och marmelad till frukost byttes fort till kvarg och egengjord granola. Det var färre kalorier men gav framför allt en större mättnad, jag höll mig på det mycket längre. Jag började få resultat på vågen nästan direkt, och sen fortsatte det i jämn takt.
Få tillgång till Wellobe’s app – som medlem

Tog bort socker helt

När Minna gick i mataffären förr slank allt möjligt ner i korgen. Godis var ett dagligt köp. Idag kan hon med hjälp av Wellobe’s app scanna allt hon vill handla och jämföra olika produkter direkt i butiken.
– Vi tog bort socker helt i princip. Och vi bytte ut den klassiska kolhydratskosten pasta, ris och potatis mot råkost. Så istället för spaghetti till köttfärssåsen äter vi färdiga påsar med grönsaker och rotfrukter. Det funkar till allt möjligt, kyckling och fisk också. Jag blir mätt och behöver aldrig ta mer än en portion.

Förutom att lägga om kosten tog Minna också tag i träningen. I stället för att gå till ett gym eller ge sig ut i spåren hittade hon rätt med onlineträning.
– Jag testade bland annat Wellobe’s livepass, men annars har det varit mycket Youtube. Där finns allt möjligt. Jag har kört både styrketräning och konditionsträning framför tv:n.
Nå din målvikt med samma metod som Minna

”Nu kan jag ta extra pasta till maten”

Minna nådde sin målvikt redan i december förra året och har sedan dess använt Wellobe´s “hålla nollan”-program, med fokus på att behålla sin nya vikt. Det innebär bland annat att hon kan äta fler kalorier än tidigare.
– Jag jobbar fortfarande med att hitta balansen där, jag blir ju mätt av att äta den mängd som jag gjorde när jag gick ner i vikt, så resten har jag fått fylla ut med godis eller lite extra pasta till maten.
Bli medlem HÄR

”Då lyckas man – så är det bara”

När Minna och hennes man upptäckte att Wellobe fungerade för dem började de också tipsa andra om tjänsten. Bland annat mannens bror, som också han nådde sin målvikt och förbättrade hälsan.
– Är man noggrann med att väga, mäta och hålla sig till sin rekommenderade kalorigräns så lyckas man, så är det bara. När man ser resultaten får man också än mer motivation att fortsätta. Och det handlar verkligen inte bara om siffran på vågen, jag är gladare, piggare och orkar mycket mer än vad jag gjorde förut, säger Minna.

Namn: Minna Liu
Ålder: 46
Bor: Stockholm
Familj: Gift, två barn
Sysselsättning: Arbetsledare på marktjänstbolag på Arlanda
Längd: 161 cm
Startvikt: 72 kg
Väger nu: 61 kg

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här