“En quick fix är inget att satsa på”

En djup depression gav henne både psykiska och fysiska men.
Sedan lade hon om sin livsstil – och det märks inte bara på vågen.
– Jag känner en enorm frihetskänsla i kroppen och själen, säger Natalie Hederstedt, 28.

Få tillgång till samma verktyg som Natalie
Hon var utbränd och familjen drabbades av flera dödsfall. 2019 diagnostiserades Natalie Hederstedt, 28 år, med djup depression och sjukskrevs i åtta månader. När hon började tillfriskna psykiskt och planera sin framtid insåg hon att sjukdomen också påverkat hennes kropp.
– Jag hade gått upp 30 kilo på ett år. Så trots att jag mådde mycket bättre vågade jag knappt visa mig offentligt. Jag gömde mig för alla, säger Natalie.

Investera i din hälsa!

“Då fick jag äntligen resultat”

Hon började söka efter hjälp och hittade till slut Wellobe, men att begränsa matintaget varje dag fungerade inte för henne. I stället föll valet på att följa appens plan för 5:2-dieten.
– Då fick jag äntligen resultat. Jag äter 1 500 kcal fem dagar i veckan, och 500 två dagar i veckan. Jag vet att det låter tufft, men det är inte så svårt som många tror. Jag kan i stort sett äta vad jag vill de fem dagar jag inte fastar.
Förr hade Natalie ett enormt sötsug. Hon beskriver hur hon kunde äta 200 gram choklad dagligen.
– Jag var en riktig sockertorsk. Men det suget har helt försvunnit sedan jag började med 5:2-dieten. Nu kan jag ta en eller två bitar av den där chokladen, sen räcker det för mig. Min familj kan äta sitt lördagsgodis medan jag sitter i bredvid och det stör mig inte.
Nå dina mål – med våra verktyg

Hittade stöd i Facebook-grupp

Att lägga om matvanorna var långt ifrån så utmanande som Natalie trodde. Stötte hon på problem gick hon genast in i Wellobes Facebook-grupp och fick tips och motivation för att fortsätta testa nytt.
– Det är en ny livsstil för mig, att ändra kosten. Kommer du bara igång med det enklaste, att testa nya recept och få en förståelse för vad du faktiskt stoppar dig så kommer resten med automatik. Facebook-gruppen har hjälpt mig jättemycket, vi är så många som gör samma resa och pushar varandra genom motgångarna.
Kolla: Kan vår smarta mobilapp hjälpa dig?

“Nu orkar jag leka med min dotter igen”

Motionen, att komma igång med rörelsen, var mer utmanande för Natalie. Hon kände sig länge för stor för att visa sig bland folk. Men allt eftersom hon fortsatte med sina goda matvanor ökade både lusten och orken att röra sig.
– Förut orkade jag knappt resa mig från soffan, jag blev andfådd av att gå och orkade inte leka med min dotter. Men nu kan jag inte sitta still. Jag orkar leka med henne och utforska omvärlden, vi åker och badar i simhallen så ofta vi kan. Jag känner en enorm frihetskänsla i kroppen och själen.
Sedan starten vid årsskiftet har Natalie lyckats gå ner 15 kilo. När hon nu tittar framåt och planerar framtiden ser det betydligt ljusare ut.
– Nu kan jag njuta av livet igen.

Natalies tips – för en hållbar viktnedgång

En quick fix är inget att satsa på. Även om det verkar som att det gått fort för mig så är vi alla olika och våra kroppar skiljer sig
Haka inte upp dig på hur det går för andra. Hitta det som passar dig själv bäst.
Inspireras av Wellobes recept, registrera vad du äter med loggboken och ta del av träningstipsen.Ta hjälp av gemenskapen i Facebook-gruppe, den är verkligen a och o för mig i min vardag.

Namn: Natalie Hederstedt
Ålder: 28 år
Längd: 169 cm
Bor: Linköping
Familj: En dotter på sex år
Sysselsättning: Studerande
Startvikt: 89 kg
Väger nu: 74,4 kg
Målvikt: 64 kg

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här