PRIVAT. Niina Savilathi, som gått ner 26 kilo med Wellobes hjälp.

Fortsatte äta "allt" men gick ändå ner i vikt

Niina Savilahti hade tröttnat på att känna sig stor och orkeslös. Hon ville gå ner i vikt. Hon uteslöt dock ingenting utan minskade bara sina portioner – och gick ner 26 kilo.
– När jag kom in i de nya rutinerna var det väldigt lätt och nu har jag fått min energi tillbaka, säger Niina.

Känner du igen dig?
Niina Savilahti, 43, var mullig redan som barn och efter sina graviditeter ökade hon ännu mer i vikt. Niina bestämde sig för att göra någonting åt det, läste på om olika alternativ och fann att Wellobe* var det som passade henne bäst.
– När jag ställde mig på vågen fick jag en chock för jag hade inte vägt mig på länge. Nu insåg jag att mitt BMI pekade på fetma. Och även om jag inte tror på dieter och LCHF och sånt kände jag att jag ville testa Wellobe, säger hon.

Nå din drömvikt med oss!

Gjorde det inte för utseendets skull

Niina kände att hon hade tappat energi och kände sig orkeslös. Så hon påbörjade inte sin viktnedgång för utseendets skull, utan för sin hälsas skull. Hon mådde helt enkelt inte bra, utan var konstant trött, säger hon.
– Jag följer flera konton på Instagram med personer som skriver om kroppspositivm och om att vara stolt över sin kropp. Jag ser upp till de där fina kvinnorna, men kände inte att jag hade samma självsäkerhet. Jag ville också känna att jag var nöjd med mig själv, säger Niina.

Tror inte på förbud

Niina har både hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes i sin släkt så hon ville testa att gå ner i vikt – utan att utesluta någon form av livsmedel. Hon ville helt enkelt kunna äta allt, men med måtta.
– I början kändes det lite bökigt med maten, när allt skulle vägas och mätas. Men efter ett tag blev det en rutin, en vana. Mitt tips till andra som vill gå ner i vikt är därför att inte förbjuda någonting, men att äta i lagom mängder. För jag tror inte på förbud, det håller inte i längden, säger hon.

Höll det för sig själv först

I början ville Niina dock inte dela med sig till människor i sin närhet att hon hade gått med i Wellobe. Hon berättade bara det för sin man.
– Jag ville inte göra en stor grej av det. Jag pratade inte heller om det på jobbet eftersom jag jobbar med barn och ungdomar. Det är lätt att det blir en kroppsfixering och det var aldrig min tanke med viktnedgången.
Har du verkligen inte uteslutit några livsmedel för att gå ner i vikt?
– Jag äter mindre pasta, men det handlar mer om att äta regelbundet och i mindre portioner. Jag har börjat göra medvetna val. Ska jag till exempel äta pizza eller välja någonting annat? Jag tänker inte att jag ska behöva väga och mäta maten hela livet, men nu kan jag se skillnaden. Förut åt jag enorma mängder mat och åt väldigt oregelbundet. Exempelvis kunde jag slänga i mig en macka i farten på morgnarna. Nu äter jag ordentlig frukost i form av havregrynsgröt, vilket gör att jag inte blir hungrig. Någon godisråtta har jag som tur var aldrig varit, säger hon.
Få hjälp att nå dina mål – som medlem

Inte rädd för diabetes längre

Totalt har Niina gått ner 26 kilo i Wellobe och är nu nere på 62 kilo.
– Dessutom startade jag på ett midjemått på 101 centimeter och mäter nu 76 centimeter, säger Niina stolt.
Hur har du belönat dina delmål?
– Inte mer än att sälja gamla kläder och köpa nya. Belöningen är att jag är piggare. Förut hade jag besvär med ryggen också, det har jag inte nu. Så den stora belöningen för mig är mitt mående. Nu är jag inte längre orolig för sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes.

Namn: Niina Savilathi
Ålder: 43
Yrke: Skolsköterska
Bor: Övertorneå
Längd: 164 cm
Startvikt: 88 kg
Väger i dag: 62 kg
Gått ner totalt: 26 kg

Niinas 3 bästa vikttips

1. Ät regelbundet!
Ordentlig frukost är A och O. I början hade jag svårt för riktig frukost, jag var van att bara äta en macka. Efter ett tag blev den nya frukosten en vana, man kan börja smått och sen öka. Och tänk på att äta mellanmål.
2. Försök röra på dig!
Jag tycker att man ska försöka göra någonting som man gillar, som håller i längden. För mig var det att komma ut och promenera i skogen. Så gör det som passar dig, då njuter du av det.
3. Var snäll mot dig själv!
Lyssna på och var snäll mot dig själv. Ibland går du kanske upp i vikt, det är helt normalt. Lyssna på din kropp, vad känns bra? Gör ingenting som inte känns bra.

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här