Susanne i Hälsovinsten i Wellobe.

Målet: 10 kilo på 100 dagar

Tiden har bokstavligen sprungit iväg och nu är det bara 25 dagar kvar av Hälsovinsten. Den gick av stapeln den 7 september i år och en av deltagarna var Susanne Persson, 45, som redan i halvtid hade gått ner mer än halva sin målvikt. Såhär ligger hon till nu.

Bara 25 dagar kvar nu, Susanne. Hur känns det?
– Super! Jag har redan nått mitt mål på 10 kilo och känner mig pigg, glad och lätt just nu. Kläderna hänger, men det är bara ett roligt problem.

Vilka funktioner har du tagit hjälp av i Wellobe?
– Loggboken skriver jag i varje dag. Dessutom läser jag andras bloggar och blir inspirerad.

Sist vi talades vid var dag 50, hur har du ätit sedan dess?
– Till frukost på vardagar har det oftast blivit knäckebröd med Lätta, ost och någon grönsak. På helgen kokta ägg  på knäckebröd med kaviar. Och middag och lunch har bestått av exempelvis kycklingfilé med bulgur eller
fullkornspasta, och någon kall sås. Sallad har jag ätit till alla måltider. Och sedan har jag för det mesta ätit samma mat till lunch också dagen efter.

Hur har du tränat?
– Jag har tagit en timmes powerwalk på måndagar, onsdagar, lördagar och söndagar. På tisdagar har jag kört spinning och på torsdagar BodyPump. Fredagar  har jag oftast vilat men ibland klämt in en halvtimme på min crosstrainer framför TV:n.

Har något varit lättare än du trodde?
– Ja, att ändra sina vanor och motionera mera, det har faktiskt blivit min nya vardag. Det funkar. Att tacka nej till fika med mera har också varit väldigt enkelt.

Och vad har varit svårare?
– Nej, det har gått förvånansvärt enkelt. Har bara krävts små justeringar.

När du började var din strategi att träna mer och sluta med ostbågar, är den fortfarande densamma?
– Ja, den är densamma. Att motionera mera, vilket jag gör sex dagar i veckan och att skippa mina ostbågar, vilket också har gått riktigt bra. Jag har inte avstått helt, men mängden är avsevärt mycket mindre än förr. Istället för att köpa den stora påsen på 250 gram köper jag bara en 35-grams-påse – och inte varje helg.

Vad har du förväntningar inför resten av tiden?
– Jag satsar på att försöka gå ner några kilo till. Om inte annat så ska jag hålla vikten.

Detta är Hälsovinsten

"Hälsovinsten" är en utmaning som pågår i 100 dagar. Den innebär att du som medlem i Wellobe, utöver de ordinarie verktygen nedan, också får extra pepp, tips, råd och utmaningar – i 100 dagar.
Kolla: Dessa verktyg använder Sussie

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här