Mikael om sin pågående hälsoresa.

Mikael går ner i vikt – för sin 3-årige son

Mikael Wikström, en av deltagarna i vår stora hälsoutmaning, hade redan efter de första 5 veckorna gått ner 8,5 kilo. Nu har 10 veckor gått – och Mikael har blivit kvitt ytterligare 3 kilo.

Så tycker medlemmarna själva om Wellobe
Hur har det gått sedan förra intervjun, då hade du gått ner 8,5 kilo?
– Jag har gått ner några kilon till, men det har varit segt. Nu är jag i och för sig hos släktingar och umgås, och då brukar jag tappa fokus lite och falla tillbaka. Men nu känner jag inte att jag kommer att göra det.

Ok, vad bra. Har din strategi förändrats något sedan du började?
– Nej, jag kör samma. Jag undviker godsaker och har bara överskridit min rekommenderade kalorigräns en enda dag – enbart med hundra kilokalorier. På semmeldagen tillät jag mig visserligen en semla, men det var bara den gången. Jag har helt enkelt haft kontroll och det känns bra.

Sockersuget var annars ditt bekymmer tidigare, hur har det sett ut?
– Suget har helt klart funnits, framförallt när jag har varit sjuk. Då har det varit kämpigt att hålla sig borta från allt gott i butiken. Men att jag inte har halkat dit beror dels på att jag ska redovisa resultatet i rikspress, dels på att jag har lovat att donera 100 kronor per tappat kilo till Barndiabetesfonden. Min son som är tre år fick diabetes i höstas och jag vill göra det jag kan för att han ska kunna få de hjälpmedel han behöver för att underlätta livet med diabetes.

Och hur känns det inför sista veckorna?
– Jag har varit sjuk i omgångar – både magsjuka och influensa – så jag har bara kunnat fokusera på maten. Men nu tänker jag ta nya tag med träningen, tillsammans med min svåger och min personliga tränare. Mitt outtalade mål var att gå ner 15 kilo, så jag ska ta ett krafttag och hoppas på det bästa.

Vill du ha fler tips och råd? Kolla här

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här