”Wellobe är så mycket mer än en mobilapp som man räknar kalorier i”, säger Inger Forsgren.
”Wellobe är så mycket mer än en mobilapp som man räknar kalorier i”, säger Inger Forsgren. Foto: Sofia Yoo.

”Jag investerar i hälsan för livet”

Inger Forsgren, 63, har alltid gillat att röra på sig.
Efter en viktuppgång åkte med på Wellobes träningsresa.
– Jag investerar i min hälsa för livet och ett plus är att jag ser resultat på hur kläderna sitter också.

Kolla: Så får Inger hjälp

Inger Forsgren, 63, åkte på sin första träningsresa med Wellobe* för några år sedan. Det var en av de bästa resorna hon har gjort. När Wellobe anordnade en ny träningsresa i år tog hon med sig sin syster.
– Alla som var med på resan från Wellobe var helt fantastiska. Jag hade verkligen längtat efter en ny resa med Wellobe. Visst finns det andra träningsresor man kan åka på, men ingen är som Wellobes. Min syster hade inga förväntningar på resan innan men efteråt sa hon att förväntningarna uppfylldes med råge.

Testa samma metod som Inger

JUST NU: En månad på köpet

Alla tränar efter egen förmåga

Något Inger uppskattar mycket med Wellobes träningsresor är tränaren Mårten Nyléns sociala kompetens och förmågan att se alla människor.
– Han är fantastisk! Med Mårten tränar alla efter sin egen förmåga och han anpassar alltid träningen så att alla kan vara med. Han tar sig tid att prata med alla och han ser alla vilket jag verkligen uppskattar.

Investerar i hälsan för livet

För Inger betyder hälsan mycket. Hon lider av benskörhet och tränar för att stärka upp alla muskler runt skelettet – och för att bli piggare.
– Det är viktigt att jag är rädd om mitt skelett och om jag tränar upp musklerna runt om skyddar det skelettet. Jag investerar i min egen hälsa för livet och det känns så bra för mig. Jag mår mycket bättre när jag tränar regelbundet. Jag är piggare och orkar mycket mer. Sen är det också ett plus att jag ser resultat på hur kläderna sitter.
Kom igång med din viktresa – redan idag

Som en del av konceptet

Det bästa med Wellobe enligt Inger är helhetstänket med både kost och motion. Och att det passar vem som helst.
– Jag tycker att Wellobe passar ung som gammal. Den sociala samvaron man får med alla gör att man känner sig som en del av konceptet. Wellobe är så mycket mer än en mobilapp som man räknar kalorier i. Det är svårt att beskriva, men jag ser verkligen fram emot nästa träningsresa.

Nya målet: Tjejmilen

Inger tycker att det är roligast att träna om hon har ett konkret mål att uppnå. Nu har hon bestämt sig för att springa Tjejmilen.
– Träningsresan fick mig motiverad och nu har jag satt upp ett mål att genomföra Tjejmilen efter sommaren. Jag har skrivit ut det på Facebook också för att utmana mig själv. Jag har klarat det förut och jag vet att jag kommer att klara det igen.
Behöver du också hjälp? Prova samma grej som Inger
Namn: Inger Forsgren
Ålder: 63 år
Yrke: Barnskötare
Bor: Ystorp Odensbacken i Närke
Längd: 163 cm
Startvikt: 73,8 kg
Målvikt: 65 kg
Väger idag: 69 kg

Ingers bästa tips för att komma igång

1. Börja med att gå!
När jag ville komma igång började jag med promenader som jag sedan utökade.
2. Gör en utmaning!
”Kom i form på 90 dagar med Mårten Nylén och Wellobe” är en riktigt bra utmaning tror jag.
3. Sätt upp ett mål
Allt blir enklare om du sätter upp ett tydligt mål för dig själv.

Behöver du hjälp med DIN hälsa?

Wellobe startade i samarbete med Karolinska Institutet år 2003. Som medlem får du en individuell kostplan, loggbok och mobilapp så att du kan hålla koll på hur många kalorier du äter och göra av med. Du får även tillgång till vår bank med tusentals kaloriberäknade recept, kan ta del av träningsprogram och filmer, följa dina framsteg i grafer samt få tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande mat-, motions- och motivationsexperter. Och behöver du extra pepp kan du alltid besöka vårt medlemsforum. Varmt välkommen!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram
Mårten Nylén på Instagram

Bli medlem >>HÄR<<

Amanda Johansson

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här