PRIVAT/Sofia Yoo. Magnus DÅ och NU samt en kroppscanning från Magnus gym av 102 vs 82 kg.

”Wellobe handlar inte om bantning”

Magnus Lindström, 46, har gått ner 38 kilo.
Dessutom har han behållt sin nya vikt – och inspirerat andra.
– Jag åkte hem till en kompis och scannade av hans kylskåp. Nu har han också gått ner i vikt. Hela 13,6 kilo på sex veckor, säger han.

Få tillgång till samma verktyg som Magnus och hans kompis
Sist vi pratade med Magnus Lindström, 46, hade han gått ner 35 kilo och motivationen var på topp. Därefter lade han in ytterligare en växel och nådde sin målvikt på minus 38 kilo. Nu vill han gå en kurs i kost och hälsa – och börja styrketräna. Många säger att det är lätt att gå ner i vikt, men svårare att behålla sin nya vikt. Så hur gör man för att hålla motivationen uppe och inte falla tillbaka i gamla vanor?
– Man måste ändra sin livsstil och vilja göra en förändring. När man sätter igång tycker jag att man ska börja med matbiten och köra motionen efter det. Jag började med en halvtimmes promenad varje dag och sedan plussade jag bara på.

Nå din drömvikt med oss!

Gick ner 7 kilo första månaden

För att lyckas kan det vara skönt med stöd från nära och kära, men det är inte avgörande.
– Du måste vilja det själv. Jag ser det som en bonus, att man äter likadant vid matbordet. Sedan får andra såklart äta vad de vill, men jag har hoppat över kaffebröd. Jag bestämde mig för att säga nej ett tag. Och min första månad gick jag ner 7 kilo.

Mindre värk, problem med astma och bättre blodtryck

För att inte falla tillbaka i gamla mönster och rutiner har Magnus tagit många promenader. Det har hjälpt honom att behålla fokus och samla sina tankar.
– Nu går jag en timme om dagen, men man måste hitta sitt eget sätt. Jag hade ont i knät och ett hjärta som högg. Jag stressade mycket och tänkte inte till när jag skulle äta. Så det finns många fördelar med att jag har gått ner i vikt, jag har inte ont i mitt knä längre. Dessutom har min astma blivit bättre och mitt blodtryck är normalt. 

Loggade och scannade allt

Magnus tycker att det bästa med Wellobe* är att han håller koll på sin kost. Han har fått hjälp att veta hur många kalorier han ska äta och har kunnat lägga upp en bra plan.
– Jag har tagit bort ordet banta, det handlar inte om det. Det handlar om att lära sig att äta rätt mängd. När jag började trodde jag att det var träning som skulle göra att jag skulle gå ner i vikt, men matbiten är nästan hundra procent. Man måste få i sig rätt bränsle. Jag loggade och scannade också allt jag åt med Wellobes mobilapp.

Tänkte annorlunda inför årets semester

En period struntade Magnus i loggningen och märkte direkt hur han kom ur sina nya vanor. Efter det återgick han till Wellobes rekommendationer.
– Jag åt helt vanlig mat, men halva tallriken bestod av sallad. Dessutom åt jag en köttbit istället för tre och drack inte alkohol på samma sätt. Under semestrar blir det mycket alkohol och det är det svåraste tycker jag, när man vill ha det lilla extra. Men för mig stannar viktminskningen och förbränningen upp rejält när jag dricker alkohol.

”Roligt att det smittar av sig”

Nu har Magnus fått med sig flera jobbarkompisar på viktminskningståget. En av dem gick ner 13,6 kilo på sex veckor.
– Jag åkte hem till kompisen och scannade av alla hans produkter i kylskåpet. Det är roligt att det smittar av sig. Det är kul att se andra människor lyckas och att man kan förändra människors sätt att tänka, de blir gladare. Jag har funderat på att gå en kurs i kost och hälsa, men vi får se. Och så ska jag börja träna lite styrketräning i höst.
Få tillgång till ALLA våra verktyg

Namn: Magnus Lindström
Ålder: 46 år
Hemort: Norrköping
Yrke: Hamnarbetare
Familj: Sambo och två barn
Längd: 178 cm
Startvikt: 109 kg
Målvikt: 77 kg
Väger idag: 71 kg

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här