Karin Wahl, före och efter sin viktresa i Wellobe.
Karin Wahl, före och efter sin viktresa i Wellobe. Foto: PRIVAT.

”Så gick jag ner i vikt efter min graviditet

Karin Wahl gick ner 24 gravidkilon på 17 veckor.
Och de nya vanorna gjorde att de gamla kläderna plötsligt passade igen.
–Jag känner mig snygg, fräsch och har fått bättre självförtroende.

Känner du igen dig? Nå DINA hälsomål – med vår hjälp

Det var efter graviditeten som Karin Wahl från Lidköping började tänka på att ta tag i övervikten på allvar. Då vägde hon 103 kg på sina 173 cm. Men det hade inte alltid varit så.
– För några år sedan tränade jag mycket och åt rätt. Men efter en vistelse i Norge, mycket jobb och en ny pojkvän gick jag upp 10 kg.

"Jag mådde inte bra"

Karin försökte gå ner i vikt med Cambridge-metoden och genom att äta rätt och träna. Men resultaten uteblev. Det var när en kompis tipsade om Wellobe som allt vände.
– Jag har aldrig varit så överviktig som när jag vägde 103 kg och jag mådde inte bra av att vara så tjock. När jag började med Wellobe märkte jag att det verkligen fungerade, man ser resultat på vågen varje vecka.

Nå din målvikt med oss!

Väger all mat

Före Wellobe åt Karin alldeles för mycket och det blev massor av godis och sötsaker. Det blev också alltid för stora portioner, något Karin hade problem med. Nu för tiden ser matvanorna helt annorlunda ut.
– Innan åt jag för mycket mat och godis varje helg. Nu äter jag var tredje till fjärde timma. Jag väger även all mat och är väldigt noga så jag får i mig alla kalorier enligt min kaloriplan. Det bästa är att man får äta allt, fast i måttlig mängd när man är med i Wellobe.

Nya vanor

Det var inte bara maten som ändrades i Karins liv. Även träningen som tidigare varit nästintill obefintlig blev nu en stor del av hennes liv.
– Nu tränar jag cirka fem gånger i veckan. Jag springer, går långa promenader med barnvagnen och kör zumba. Jag rör mig mycket helt enkelt.
Kom igång med DIN viktresa du med – starta HÄR

Minus 24 kg på 17 veckor

Idag väger Karin 79 kg. Hon har totalt gått ner 24 kilo på 17 veckor och mår bättre än någonsin. Men planen är att tappa ytterligare 12 kg.
– Idag får jag på mig mina gamla kläder igen och känner mig mycket fräschare, snyggare, lättare och gladare. Mitt självförtroendet har helt enkelt blivit mycket bättre.

Karins bästa vikttips

1) Tänk på vad du äter. Försök att inte ta för stora portioner.
2) Tänk långsiktigt i din viktnedgång, det är bättre att det tar lång tid än att det går för fort.
3) Unna dig nått ibland, men inte för ofta.
4) Börja med någon träningsaktivitet som du tycker är kul, då blir det lättare att träna. Gillar du inte att träna, ta långa promenader, det ger resultat kan jag lova.
5) Ha delmål i din viktnedgång, då blir du peppad och mer engagerad.

Har du också mammakilon att gå ner – starta här

Sofie Strandberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här