Kim Nordin, om sin viktresa i Wellobe.
Kim Nordin, om sin viktresa i Wellobe. Foto: Lasse Allard/PRIVAT.

”Den här livsstilen hjälpte mig att gå ner i vikt”

Kim Nordin, 28, har försökt gå ner i vikt förut, men inte lyckats.
Förrän nu. Hemligheten? Att inte stressa.
– Jag har inte ont i kroppen längre. Och äntligen förstår jag uttrycket
”studsa upp ur sängen” säger Kim.

KOLLA: Hur mycket kan du gå ner i vikt med våra verktyg?

När Kim Nordin, som i tonåren älskade att vara aktiv och spelade handboll flera gånger i veckan, insåg att hennes kropp hade blivit mer av ett hinder än ett fordon i livet beslöt hon sig för att göra något åt saken. Hon hade ont i kroppen och gått upp 10 kilo under ett år.

Började långsamt

– Jag började väldigt långsamt i mars förra året. Jag slutade äta godis och tog lite mindre mat på tallriken, och för första gången känns det som en lyckad livsstil just på grund av att jag inte har haft bråttom, säger hon.

När vågen i slutet av sommaren visade minus sex kilo kände Kim sig motiverad att köra hårdare. Hon blev medlem i Wellobe för att hålla koll på sina måltider och plockade fram löparskorna och det där gymkortet hon hade fått i julklapp.

Nå din målvikt med oss!

Tränar ofta

– Det lättaste var att komma igång med träningen igen, säger Kim som idag klämmer in sex till åtta pass i veckan, gärna spinning och body pump.

– Men att ställa om kroppen i början var svårt eftersom jag inte åt något socker och drog in på mejeriprodukter, fett och mjukt bröd. Det tog ungefär en månad innan man vande sig. Nu kan jag inte äta godis i samma omfång som förut, då skriker kroppen i protest.

Det har lönat sig

Och hennes ansträngningar har lönat sig. Idag kan Kim stolt säga att hon har gått ner 20 kilo, trots att hon nu äter större portioner än i början eftersom hon tränar så mycket. En vanlig lunch kan bestå av mycket kyckling eller lax med fullkornsbulgur och grönsaker.

– Jag tänker ständigt på att tillföra något som gör kroppen starkare, till exempel proteiner, säger hon.

– Jag har inte ont i kroppen längre. Och äntligen förstår jag uttrycket “studsa upp ur sängen”! Det gjorde jag inte förut, skrattar hon.
Prova samma metod som Kim

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här