Jessica Nilsson, om sin viktresa.
Jessica Nilsson, om sin viktresa. Foto: PRIVAT.

Så gick hon ner i vikt efter sina graviditeter

Alla kvinnor går upp i vikt när de blir gravida – det hör till. Därför tänkte inte Jessica Nilsson, 29, så mycket på vad hon vägde. Det var först när hon många kilon senare såg sig själv på bild.
– Vad faan, tänkte jag, det där är ju inte jag.

Att gå upp i vikt som gravid är helt normalt och precis som det ska vara. Därför reagerade Jessica Nilsson inte så mycket när hon 17 år gammal blev med barn och kilo efter kilo smög sig på. Dessvärre var det nog inte bara graviditetskilon. Hon har alltid varit rund och misstänker att det sitter i generna. Både hon och hennes pappa har lätt att gå upp i vikt.
– Samtidigt är jag uppvuxen i en sportintresserad familj och har spelat fotboll i många år. Och när jag blev gravid blev jag tvungen att lägga av, samtidigt som jag fortsatte äta precis lika mycket som innan, säger hon.

Blev mycket stillasittande

Totalt gick Jessica upp ungefär 15 kilo under sin graviditet. Och det är ju inte så lätt att veta. Samtidigt som hon var förhållandevis ung tänkte hon att det var precis som det skulle vara.
– Efter att jag fött Tim flyttade jag dessutom till Stockholm till min man och började plugga. Och då blev det rätt mycket stillasittande. Sedan gick åren och innan jag hann tänka mer på det blev jag gravid med mitt andra barn, Theo. Och då gick jag upp ännu mer.

JUST NU: En månad på köpet

Ett evigt jojo-bantande

En jul tog Jessicas syster ett familjefoto. Jessica  vägde då 109 kilo och det var först då som hon verkligen reagerade. Hon kände inte igen sig själv.
– Visserligen visste jag att jag hade ökat några storlekar. Samtidigt insåg jag inte hur många.
Jessica provade olika quickfix-dieter i pulverform. Det funkade inte alls, utan ledde bara till ett evigt jojobantande. Nej, hon behövde något mer långsiktigt som inte var alltför dyrt.

Har aldrig behövt gå hungrig

Tillslut gick hon med i Wellobe. Och då hände det grejer.
– Jag tappade två-tre kilon i veckan bara genom att logga min mat, börja promenera lätt och så småningom även jogga.
Efter att ha tappat 20 kilo på 2 år hamnade Jessica dock i en svacka på ett par månader. Men nu i våras bestämde hon sig för att bli av med det sista och nu har hon blivit kvitt 18 kilo till.
– Det är helt otroligt, även de har gått snabbt. Ändå har jag aldrig behövt gå hungrig, utan har helt enkelt bara lärt mig att äta rätt.

Något gymkort har aldrig behövts

Ju mindre Jessica har blivit, desto lättare har det blivit att träna och förbränna mer. I dag kan hon springa en hel mil utan problem. Men något gymkort har hon aldrig behövt.
– Nej, jag har faktiskt gått ner alla mina kilon hemma framför tv:n. Jag inspireras jättemycket av Jillian Michaels från Biggest Loser i USA. Det finns jättemånga pass med henne på YouTube som man kan göra själv hemma i vardagsrummet och det har funkat bra för mig. Jag har verkligen blivit genomsvettig, men det gäller att ha disciplin.
Och vad är planen nu?
– Att gå ner de där sista kilona. Och sedan börjar en annan resa. Då kommer jag fortsätta vara med i Wellobe och köra det så kallade Hålla-nollan-programmet.

Tre fördelar med Wellobe

* Appen. Den är så lättillgänglig när man har den i mobilen.
* Kunskapen. Att man lär sig att äta och träna på rätt sätt. Om jag loggar en godispåse nu ser jag exakt hur många kalorier den innehåller och kan tänka ”men gud, den kan jag inte äta”. Dessutom kan man hela tiden följa sina egna kurvor, vilket gör det hela jättetydligt.
* Alla bra tips. På Wellobe får man regelbundet både mattips och träningstips. Jag är inne på sajten minst en gång om dagen. Sedan är jag en hel del inne på Mötesplatsen också.

Kom igång här

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här