Emily i Hälsovinsten i Wellobe.
Emily i Hälsovinsten i Wellobe. Foto: Wellobe.

Målet: Att gå ner 11 kilo på 100 dagar

De första veckorna tappade hon hela fyra kilo. Sedan, dag 50, stannade viktnedgången plötsligt upp. Men nu, ytterligare 25 dagar senare, säger Emily Vallin såhär.

Bara 25 dagar kvar till dag 100 nu Emily, hur känns det?
– Riktigt bra. Nu har jag hittat en annan stil som passar och funkar för mig: 5:2-dieten. Två tuffa fastedagar i veckan är vad jag behöver. Det gör att jag kan uppskatta mat igen!

Vilka funktioner har du tagit hjälp av?
– Loggboken där jag har "bokfört" både mat och motion. GRYMT bra. Sedan har jag använt Mötesplatsen med alla medlemsbloggar, de inspirerar mig och får mig att avstå skitmånga gånger. Jag önskar dock att man kunde blogga från mobilen och även tagga personer i kommentarer under blogginläggen – alternativt svara på kommentarer så den som har skrivit ser att man har svarat.

Hur har du ätit sedan sist, när vi talades vid i halvtid?
– Från början åt jag mina 1300 kcal per dag, men sedan två veckor tillbaka så har jag börjat med 5:2 istället för att kicka igång min kropp lite mer. Det fungerar jättebra trots att 500 kcal två dagar i veckan kan kännas tufft ibland.

Hur har du tränat?
– Jag har fasta pass med BodyCombat på tisdagar och torsdagar, som jag ser fram emot varje vecka, med en helt fantastisk instruktör på Nordic Wellness på Lidingö. Sedan promenerar jag under mina fastedagar som är måndagar och onsdagar. Och ibland byter jag ut måndags-promenaden mot ett pass Zumba.

Finns det något som har varit lättare än du trodde?
– Fastedagarna, att inte äta förrän tolv-ett. Och att avstå skräpmat.

Och finns det tvärtom någonting som har varit svårare?
– Avstå utekvällar med alkohol. Det kommer nog heller aldrig att helt uteslutas.

När du påbörjade dina 100 dagar hade du en strategi, är den densamma?
– Nej, jag har hoppat på 5:2 som inte var min plan från början, men inget jag heller ångrar. Jag ångrar mer att jag inte provade det tidigare.

Vad har du förväntningar inför resten av tiden?
– Jag hoppas att det fortsätter flyta på, jag har lite insett att jag kanske inte når mitt mål under just dessa 100 dagar men att jag har kommit en bra bit på vägen. Mitt största måldatum är 2016-01-14 då jag åker till Thailand.


Hur mycket kan DU gå ner med samma verktyg? Kolla här

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här